Spor eğitimi başladı

Spor eğitimi başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hizmet veren il spor okulları yapılan törenle faaliyetlerine başladı. İl spor okulları 20 branşta faaliyet gösterecek

İl Spor Okulları Atatürk Spor Salonunda düzenlenen törenle faaliyetlerine başladı. Törene Vali Muammer Erol, Konya Milletvekillerinden Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, ASKF Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar,  sporcular, antrenörler ve davetliler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran sporun tabana yayılması için bir çok proje ürettiklerini ve İl Spor okullarının da bu projelerden birisi olduğunu söyledi.

Elduran; “Gençlik Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz Gençlik ve Spor Politikaları geliştirmekte ve projeler üretmektedir. Seyyah Ulu Çınarın İzinde, Yaşam Boyu spor, Koşabilirken Koş bu projelerden bazılarıdır. İşte İl spor okullarımızda sporun tabana yayılması amacıyla geliştirilen ve ülkemizde uygulanan projelerden bir tanesidir. İl spor okullarımızın temel amacı Sporu tabana yaymak, çocuklarımızı sporla tanıştırmak, geleceğin yıldız sporcularını yetiştirmek ve zararlı alışkanlıklardan korumaktır. Bunların yanına yani sporun bedensel faydasının yanına, çocuklarımıza ahlaki değerleri, sevgiyi, hoşgörüyü vatan ve millet sevgisini de kattığınız zaman ruhen ve bedenen sağlıklı, mutlu, huzurlu bir toplum için sporun önemini daha iyi anlarız. Konya Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü olarak bu yıl 20 branşta açtığımız spor okulları yaz dönemine şu ana kadar 3 bin 376 çocuğumuz kayıt yaptırmıştır. Eylül ayına kadar devam edecek olan bu dönemdeki hedefimiz 5bindir. Tabi ki bu sayıyı da yeterli görmüyoruz ileriki dönemlerde bu sayıları 2 ye 3 e katlamak zorunluluğumuz vardır.” dedi.

Özellikle Veliler ve Antrenörlere de seslenen İl Müdürü Mustafa Elduran;

“Saygıdeğer Veliler; Çocuklarınızı buraya getirip sosyal ilişkileri kuvvetli, sağlıklı bir birey ve geleceğin yıldız sporcuları olma yolunda attığınız bu adımdan dolayı sizleri tebrik ediyor, daha çok çocuğumuza  ulaşmak adına sizleri gönüllü spor elçisi kabul ediyoruz.

Kıymetli Antrenörlerim; Bizlere emanet edilen bu çocuklarımıza verdiğiniz sportif antrenmanın yanında onları kendi çocuğumuz gibi kabul edip ilgilendiğinizden, yukarda bahsettiğim değerleri de verdiğinizden eminim. Geleceğimizin Teminatı Sevgili Çocuklar Kıymetli Gençler; Sizler burada bulunmaktan dolayı şanslısınız vaktinizi hem eğlenerek hem öğrenerek hem yeni arkadaşlar edinerek geçiriyorsunuz. Hem de disiplini sevgiyi ve saygıyı da öğreniyorsunuz. Burada kazanacağınız kabiliyetleri daha ileriye taşımak adına okullar açıldığında da sizleri bekliyoruz. Hepinizin ilerde şampiyon bir sporcu olacağınızdan İlimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğinizden kuşkum yok. Açılış konuşmalarının ardından Bisiklet gösterisi, Tekvando gösterisi, okçuluk gösterisi, cimnastik gösterisi ve basketbol şut yarışması yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.