Sp'li Bozan: Türkiye İsrail’le Bütün İlişkilerini Kesmeli

Sp'li Bozan: Türkiye İsrail’le Bütün İlişkilerini Kesmeli

Saadet Partisi(SP) GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa saldırısını kınayarak Türkiye’nin bu konuda derhal adım atmasını ve İsrail’le diplomatik ve ticari ilişkilerini kesmesi gerektiğini...

Saadet Partisi(SP) GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa saldırısını kınayarak Türkiye’nin bu konuda derhal adım atmasını ve İsrail’le diplomatik ve ticari ilişkilerini kesmesi gerektiğini söyledi.

SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Bozan, “İsrail, 1948 yılından beri İslam âleminin ortasında kurulmuş, büyük bir çıbanbaşıdır. İslam dünyasında 1948’den beri artarak devam eden İsrail’in yayılmacılığı, BM’nin aleyhinde aldığı onlarca kararı takmayan, Müslümanların üç kutsal mekânından biri ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı işgali, Kur’an-ı Kerimleri yerlere atmaları ve kanlı postallarıyla mescidin içine girmeleriyle son haddine varmıştır. İsrail bu son işgaliyle, alçaklıklarını şerefsizliklerini ve insanlıktan yoksun olduklarını bir daha göstermiştir.” dedi.

İsrail’in 1969 yılında Mescidi Aksa’yı işgal etmesinden sonra, İslam ülkeleri tarafından İslam Konferansı Örgütü kurulduğu halde hiçbir ağırlığı ve yaptırımı olmadığını anlatan Bozan, “İsrail 1980 yılında Kudüs’ü başkent ilan etmiş ve adım adım Doğu Kudüs’te ve Filistin’de yeni yerleşim yerleri açarak işgallerine aralıksız devam etmiştir. Bugün de Mescid-i Aksa’yı alçakça işgal ederek Müslüman âlemine en büyük hakaretleri yapmaktadır. Bu durumda Müslümanlara ve Müslüman ülkelerin idarecilerine düşen en önemli görev, acilen İslam Birliğini, İslam Barış Gücü ile birlikte kurmak ve İsrail’e yaptırım uygulamaktır. İslam ülkelerinin kınama beyanatları dışında bir icraatları olmaması durumunda, yarın ortada ne Türkiye, ne Mısır, ne Irak ne Suriye hiçbir ülke mevcut halleri ile kalmayacaktır. İsrail sorunu, ancak Müslümanların güç birliği yapmasıyla çözüme kavuşabilir. Bunun için, İslam ülkeleri bütün ihtilafları bir kenara bırakarak, hiç zaman kaybetmeden, partiler, cemaatler, tarikatlar, dernekler ve sivil toplum örgütleri, İslam Birliği’ni oluşturma yönünde bilinçlenme ve işbirliği yapma sürecine girmelidirler. Ülkemizde de AKP iktidarı da Prof. Dr. merhum Necmettin Erbakanın kurduğu D-8 çalışmalarına acilen hız vermeli ve bütün çalışmalar D-8 bünyesinde İslam Birliği’ni oluşturmaya yönelik yapılmalıdır.” diye konuştu.

İsrail’in çevresinde bulunan, İsrail’in son hamleyi yapmasına engel olabilecek ne kadar ülke varsa hepsi iç çatışmalarla kendi başının derdine düştüğün anlatan Bozan, “Saadet Partisi olarak 45 yıldır söylediğimiz gibi İslam ülkeleri her alanda beraber çalışmasıdır. Türkiye her şeye rağmen D8’i kurmalı. Türkiye’nin öncülüğünde Filistin Barış Gücü oluşturulmalı, Türkiye ve İran başta olmak üzere, bütün İslam ülkeleri bu güce asker vermeli. Bu güç, İsrail’in her saldırısına anında cevap verecek şekilde donatılmalı. Bu Barış Gücü, Mescidi Aksa ve Gazze’de konuşlandırılmalı. Türkiye İsrail’le tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli. Türkiye devlet ve özel sektör olarak her türlü ticaretini kesmeli. İktidarın öncülüğünde tüm ülkede vatandaşların ‘İsrail Mallarını Boykot’ için kampanya başlatılsın.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.