SP’den Konyaspor coşkusu

SP’den Konyaspor coşkusu

Saadet Partisi, Konyaspor’un final maçını dev ekranda büyük coşku ile tüm taraftarlara yaşattı. İl Başkanı Veli Tolu, yeşil-beyazlıların Süper Lig’de başarılı olacağına inandığını söyledi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatıy, Süper Lig’e çıkan Konyaspor’un final maçını dev ekranda büyük coşku ile tüm taraftarlara yaşattı. Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları tarafından Hükümet Meydanına kurulan dev ekran, Konyalı sporseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Maçı izleme imkânına sahip olamayan binlerce Konyasporlu, bu dev ekran sayesinde Süper Lig coşkusuna ortak oldu. Maça saatler kala tüm mekânların dolması futbolseverlerde endişeye neden olurken, Saadet Partisi tarafından kurulan dev ekran Konyasporluların imdadına yetişti. Maçın başlama düdüğü ile meydana akın eden binlerce futbolsever, maçın heyecanını doyasıya yaşadı. Maçta Altay’ın attığı gol meydanları sessizliğe boğarken, ikinci yarıda Konyaspor’un ortaya koyduğu futbol ve ardından gelen goller meydanları coşturdu. Maçın bitiş düdüğü ile Konya sokaklarında bayram vardı.

Maçı Hükümet Meydanı’nda izleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, Maçın ardından yaptığı değerlendirmede, Konyaspor’un gösterdiği başarının takdire şayan olduğunu ve Konyaspor’un Süper Lig’de de başarılı olacağına inandığını söyledi. Tolu; “Konyaspor, lige iyi başladı. Fakat çeşitli şansızlıkları da beraberinde yaşadı. Tüm bunlara rağmen Play-Off maçlarında göstermiş olduğu mücadele ve azmi şampiyonluğa götürdü. Konyaspor için artık Süper Lig’de başarı kovalamak var. Her şeyden önce şehrimize bu heyecanı yaşattıkları için Konyaspor futbolcularını ve yönetimini tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum” dedi.

İSTANBUL’A AKIN AKIN

Önceki gün akşam Turkcell Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği final niteliğindeki Altay Konyaspor maçı içen Konya'dan çok sayıda taraftar İstanbul'a gitti. Olimpiyat Stadında oynanan Altay-Konyaspor karşılaşması için binlerce yeşil beyazlı taraftar gece yarısı İstanbul'a hareket etti. Taraftarlar İstanbul'a hareket öncesi şehir merkezindeki üç ayrı noktada toplandı. Konya Atatürk Stadyumu önü, Anıt Meydanı ve Kültür Park önünde bir araya gelen taraftarlar meşaleler yaktı ve tezahüratlarla şampiyonluk kutlamalarına başladı. Taraftarlar için tahsis edilen 100'den fazla otobüs 00.30'dan itibaren İstanbul'a hareket etmeye başladı. Tarihi karşılaşmada takımın 12. adamı görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını ifade eden yeşil beyazlı taraftarlar, Konya'ya şampiyon takımın taraftarları olarak dönmek istediklerini belirtti.

Otobüslerin yetersiz gelmesi sonucu maça gidemeyen yaklaşık 3 bin taraftar da Stad önünden, Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yürüdü. Polis, Büyükşehir Belediyesi binasına yaklaşık 500 metre kala taraftarın engelledi. Bunun üzerine taraftar ve polis arasında tartışma başladı. Kısa süren tartışmanın ardından taraftarın bir bölümü oturma eylemi yaparak yolu ulaşıma kapadı. Konyaspor yönetimi aleyhine sloganlar attı. 1.5 saat süren eylemin ardından taraftar bu kezde yaklaşık 1.5 kilometre ilerideki Anıt Alanı’na yürüdü. Bazı taraftarlar yola bira şişeleri fırlattı, kaldırımda bulunan trafik levhalarına zarar vermeye çalıştı. Bunun üzerin polis taşkınlık yapan taraftara müdahale etti. Anıt Alanı’na gelen taraftar bu kezde burada oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 4 saat süren olayların ardından ikna edilen taraftar sessizce dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.