SP İl Teşkilatı, Sarayönü’nde iftara katıldı

SP İl Teşkilatı, Sarayönü’nde iftara katıldı

Referandum için ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Saadet Partisi GİK Üyesi ve İl Başkanı Av. Veli Tolu ve Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte Sarayönü İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği İftar programına katıldı.

 Saadet Partisi camiası olarak tavırlarının ‘evet’ yönünde olduğunu açıklayan Tolu, “Referandumun sonucunun ‘evet’ çıkması yönünde çalışmalara başladık. Anayasa değişiklik paketi gündeme geldiğinden bu yana Saadet Partisi en net tavrı ortaya koymuştur. Diğer partiler reddiyatçı bir tutum izlerken, Saadet Partisi anayasa değişikliğine neden ihtiyaç olduğunu anlatmıştır” dedi. Anayasa değişikliğinin içeriğinin çok iyi anlatılmadan, tartışılmadan gündeme getirildiğini kaydeden Av. Veli Tolu, liderler arasında villa, boy, soy, ceket tartışmaları ile zaman kaybedilmesini eleştirdi. Anayasa değişiklik paketini yeterli bulmadıklarını, buna rağmen hak ve özgürlükler alanında iyileştirmeleri dikkate alarak ‘evet’ diyeceklerini bildirdi. Tolu, “Saadet Partisi olarak her ne kadar yeterli olmasa da bu anayasa değişikliğine ‘evet’ diyeceğiz. YÖK, YAŞ gibi kurumların yapısında herhangi bir değişikliğin olmamasına rağmen, yeni anayasa ile kısmi iyileştirme yapılması nedeniyle oyumuz evet olacaktır. Ancak milletle birlikte bir anayasa yapılması, 1982 anayasasının toptan ortadan kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.
Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerden hiçbirisinin somut bir öneri getirmediğini dile getiren Tolu, “Biz Saadet Partisi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik.
Saadet Partisi olarak bu aşamadan sonra yeni anayasayı ve niçin evet dediklerini halka anlatacağız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.