Sözlü: “kadın Hak Ettiği Yerdeyse, O Ülke Gelişmiş Ülkedir”

Sözlü: “kadın Hak Ettiği Yerdeyse, O Ülke Gelişmiş Ülkedir”

Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’nca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle özel eğitim semineri düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenl...

Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’nca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle özel eğitim semineri düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte “Kadın Olmak” kitabının yazarı Hande Akın, “Aile” konusunda bilgi atardı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray, kadınların geçmişte ve günümüzde yaşadığı sorunlara değindi, karar alma ve uygulama mekanizmalarında daha fazla yer almak için çaba gösterildiğini ifade etti. Kadının toplumdaki yerini ve hedeflerini, tarihsel süreçle birlikte etkili şekilde özetleyen Nermin Akray, Türk kadınının her şeye rağmen faal olduğunu belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de kadınlara ait sorunların sadece bir gün dile getirilmesiyle çözüm bulmayacağını ancak sembolik de olsa böyle bir günün, farkındalık oluşturulması açısından önemli olduğunu vurguladı. Kadının Türk kültüründe önemine değinen, Hz. Peygamber’le birlikte İslam’da da en yüksek yerini bulduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımıza Cumhuriyet’le birlikte önemli haklar verdi. Bir ülkede demokrasi ve hukuk sağlamsa ve kadına da hak ettiği değer veriliyorsa, bilin ki o ülke gelişmiş ve dünyanın sayılı ülkeleri arasındadır. Kadınlar hak ettiği yerdeyse, o toplum çağdaş bir toplumdur. Ben nikah kıydığımda nüfus cüzdanını kadına teslim ederim. Nikahta konuşurken de kadının ailedeki önemine vurgu yaparım. Türk toplumu ‘Yuvayı dişi kuş yapar’ diyerek konuyu özetlemiştir aslında. Bir kadının evladı, bir kadının eşi, iki de kız babasıyım. Kadınların desteğiyle ayakta kalan bir siyasetçiyim. Kadına gereken önemi veren bir toplum haline geldiğimizde ülkemiz de gelişecektir” diye konuştu.

Yazar Hande Akın ise erkek ve kadının bir arada, sevgi içinde olduğunda tam hale geldiğini söyledi. Hande Akın, aileyi sevginin bir arada tuttuğunu anlattı ve salonu dolduran Adana Büyükşehir Belediyesi personeli hanımların beğenisini kazanan, eğitici bir sunum yaptı.

Etkinliğin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hande Akın’a ve Nermin Akray’a karanfil verdi. Nermin Akray da Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nda çalışan emekçi kadınların yetiştirdiği süs bitkilerinden bir buketi Başkan Sözlü’ye sundu.

Başkan Hüseyin Sözlü, büyükşehir personeli kadınlara çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

Etkinliğe MHP İl Başkanı Yusuf Baş, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve belediye personeli kadınlar katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.