Sözen: Halk Plajlarının Büyükşehire Verilmesi Manavgat Turizmine Zarar Verir

Sözen: Halk Plajlarının Büyükşehire Verilmesi Manavgat Turizmine Zarar Verir

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, halk plajlarının Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi halinde Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan destinasyon bölgesinde turizmi zora sokacağını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin...

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, halk plajlarının Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi halinde Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan destinasyon bölgesinde turizmi zora sokacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat'taki halk plajları ve su sporları gelirlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan istenilmesine bağlı büyükşehire geçmesiyle ilgili girişimleri yakından takip ettiklerini belirten Sözen, böyle bir uygulama ile ilgili turizmci ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptıkları görüşmelerde 'bölge turizmine zarar verir' endişesi taşınması görüşünde ortak fikir birliğine varıldığını kaydetti.

Halka etkin ve hızlı hizmet vermenin yegane yolunu yerinde yönetim olduğunu belirten Sözen, bu sebeple Manavgat halkının 30 Mart mahalli seçimlerinde sandıkta yetki verdiğini ifade etti. Manavgat'ta meydana gelen bir olayı kısa sürede çözüme ulaştıracak etkin gücün yerinde yönetim olduğunun altını çizen Sözen, turizm şehrinin 200 bin yatak kapasitesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın en büyük turist destinasyonuna zarar verecek her türlü uygulamadan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Halk plajlarını 100 kişinin üzerinde bir ekiple Manavgat Belediyesi'nin temizlediğini belirten Sözen, "Biz Manavgat'a ait olan değerlerin Manavgat'ta kalması taraftarıyız. Sorunlarının çözümününde yerinde yönetimle olacağına inanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Manavgat'taki halk plajları ve su sporları gelirlerini Antalya'ya vereceğine ihtimal vermiyoruz. Manavgat'ın plajları Manavgat'ındır niye Antalya Büyükşehir'e verilsin. Bunun dışında bir uygulama bölge destinasyonuna zarar verir. Manavgat sıradan bir turizm şehri değil, Türkiye'nin en büyük yatak kapasitesine sahip bir destinasyon." dedi.

CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 30 Mart mahalli seçimlerinde ikinci defa belediye başkanı seçilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.