Sözcü bu kez fena yakaladı

Sözcü bu kez fena yakaladı

Sözcü gazetesi, bu kez fena yakaladı. Sözcü’de bugün Milliyet, Sabah ve Vatan’ın nasıl bedava dağıtıldığı fotoğraflarla ortaya konuldu.

“Gazetelerin satışları, tıpkı Avrupa’daki gibi bağımsız denetimden geçsin, böylece reklam verenler ve halk kandırılmasın!” diyen Sözcü, kendileri dışındaki pek çok gazetenin satış rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Sözcü’nün haberinde “Ba­yi sa­tı­şı az olan ga­ze­te­ler, çok sat­mış gi­bi gös­ter­mek için ti­raj­la­rı­nı şi­şi­ri­yor. Amaç­la­rı rek­lam pas­ta­sın­dan da­ha faz­la fay­da­lan­mak. Çün­kü bi­li­nen bir ger­çek var ki; çok sat­tı­ğı­nı id­di­a eden ba­zı ga­ze­te­le­rin as­lın­da ba­yi sa­tış­la­rı çok dü­şük. Bun­lar bin­ler­ce ko­nut­luk si­te­ler­de, ucuz­luk mar­ket­le­rin­de, fast-fo­od­lar­da, ben­zin­ci­ler­de, has­ta­ne­ler­de hal­ka üc­ret­siz ola­rak ga­ze­te da­ğı­tı­yor. Ay­rı­ca şef­faf ol­ma­yan abo­ne­lik sis­te­mi de uy­gu­lu­yor. Böy­le­ce sa­tış ra­kam­la­rı ger­çe­ğe uy­gun ol­ma­yan şe­kil­de yük­se­li­yor” denildi.

Sözcü bu iddiasını, kastettiği gazeteler Milliyet, Vatan ve Sabah’ın nasıl bedava dağıtıldığını gösteren fotoğraflarla destekledi.

(Habervaktim’in notu: Cumhuriyet ve Aydınlık gibi gazetelerin de CHP’li belediyelerce sosyal tesislerde bedava dağıtıldığı biliniyor.)

İşte o kareler:

Sabah seferberliği

Burası İstanbul’da 2350 konutluk bir site. Dağıtım kamyonunun getirdiği gazeteler, görevliler tarafından servis ediliyor.

Burası 1100 UCZ marketten sadece biri. Her müşteriye bir gazete veriliyor. Üstelik de sayfası sayısı azaltılmış.

Binlerce kişinin girip çıktığı hastanede vatandaşlar gazeteleri bedavadan okuyor.

Burası İstanbul’da bir hastane. Her sabah bankolara Vatan ve Milliyet bırakılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.