Sektör temsilcisi konuştu: Konya hem ekonomik hem huzurlu

Sektör temsilcisi konuştu: Konya hem ekonomik hem huzurlu

Üniversite okumak için Konya'yı tercih edenlerin önceliği 'otel konforunda' ve 'güvenli' hizmet veren yurtlar olacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri, 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacak. Konya, 120 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak. Üniversite ve öğrenci şehri Konya'da, kiralık ev fiyatları öğrencilerin bütçesini zorluyor. İnşaat sektöründe yaşanan duraksamadan dolayı yeni konut üretilemiyor. Şehirde kiralık ev bulmak ise gün geçtikçe zorlaşıyor. Konya'da okuyan ve öğrenci evinde kalan öğrenciler, fiyatların afaki yükselişinden ötürü yurda kayıt yaptırmayı düşünüyor. Üniversite okumak için Konya'ya ilk kez gelen öğrenciler de kaydını devlet ve özel yurtlara yaptırmayı istiyor. Üniversite tercihini yapacak ve Konya'yı tercih edecek öğrencilerin büyük çoğunluğu barınma ihtiyacı için 'yurt' diyecek.

4-4.jpg

KONYA'DAKİ YURTLAR OTEL KONFORUNDA

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) Genel Başkanı Ahmet Baydar, Konya'daki yurtlar ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Bu yıl Konya'ya ilk kez gelecek olan öğrencilerin yurtlarda barınma konusunda hiçbir problem yaşamayacağını dikkat çeken Başkan Baydar, Konya'daki hem özel yurtların hem de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının otel konforunda olduğunu vurguladı. Konya yurtlarının öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek niteliğe sahip olduğunu belirten TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar, “Tüm öğrencilerimiz Konya'daki yurtlarda rahat edebilecekler. Aile sıcaklığını yurtlarımızda hissedecekler. Yurtlarımız, otel konforunda olduğu kadar güvenli de. Hiçbir anne ve babanın bu konuda tereddüt yaşamasına, gözünün arkada kalmasına gerek yok” şeklinde konuştu.

4-1-1.jpg

KONYA HUZURLU VE EKONOMİK BİR ŞEHİR

“Her üniversitenin yakınında yurtlarımız var” diyen Baydar, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hem özel yurtlarımız hem de KYK yurtlarımız yürüme mesafesinde. Konya'mız ise genel anlamda öğrenci şehri. Şehrimizde 3'ü devlet, 2'si vakıf olmak üzere toplamda 5 üniversite var. Konya huzurlu ve öğrenciler için ekonomik bir şehir. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.”

KYK YURTLARININ EN FAZLA OLDUĞU ŞEHİRLERDEN BİRİ: KONYA

Türkiye'de KYK yurt sayısı bakımından lider şehirlerarasında yer alan Konya'da toplamda 35 devlet yurdu bulunuyor. Bu yurtların 17'si ilçelerde, 18'i ise merkezde yer alıyor. Erkek ve kız öğrenci kapasitesi ise ayrı ayrı değerlendiriliyor. Konya devlet yurtlarının bütün taleplere karşılık verecek gücünün olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurtlarını tercih eden öğrencilerin çok büyük bir kısmı, yurtlara yerleşirken, 2-3 haftalık zaman dilimi içinde sonradan açıktan müracaat edenlerin de kayıtları yapıldı.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum