Asgari ücrete yapılan zam enflasyonu yükseltmiyor!

Asgari ücrete yapılan zam enflasyonu yükseltmiyor!

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, enflasyonu yükseltir gerekçesiyle asgari ücrete ara zam yapılmamasına tepki gösterdi. Ay, “Enflasyonun sebebi emekçiler değil, yanlış ekonomik politikalardır” çıkışında bulundu.

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, asgari ücrete yapılan zamların enflasyonu artırdığı yönündeki açıklamalara tepki gösterdi. Ankara’da basın mensupları ile bir araya gelen Ay, asgari ücrete ara zam çağrısında da bulundu.

'BU AÇIKLAMALAR KABUL EDİLEMEZ'

Ülkenin içine girdiği ekonomik darboğaz karşısında emekçilerin günden güne zorlandığını belirten Ay, asgari ücrete ara zam yapılmamasının emekçilerin belini daha da büktüğünü söyledi. Ücretlere yapılan zamların enflasyonu artırdığı yönünde yapılan açıklamaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Ay, “Enflasyonun sebebi emekçiler değildir. Enflasyonun sebebi emekçilerin alın teri dökerek almaya hak kazandıkları ücretlerine yapılacak olan zam değildir. Enflasyonun asıl sebebi üretime dayanmayan ekonomi politikalarıdır” dedi.

İŞÇİLERİN YAŞAM STANDARDI YÜZYILLAR ÖNCESİ GERİLEDİ

Türkiye’de emekçilerin yaşam standartların adeta yüzyıllar öncesine döndüğünü de belirten Ay, “Artık hiçbir çalışan tasarruf yapamıyor. Sadece karnını doyurmak ve barınma dışında hiçbir harcama yapamıyor. Yüzyıllar önce nasıl insanlık sadece karnını doyurmak ve başını sokacak bir dam arıyordu ve tek dertleri, beklentileri buydu işte bugün 2024 yılında çalışanlarında durumu tam olarak böyle” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.