Sosyal medyanın gücü

Sosyal medyanın gücü

Konya'da Trafik'te paylaşılan bir fotoğraf, trafik polisi ekibine ceza kesilmesini sağladı

Engelli araç parkı yerine normal araçların park edilmesi eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Özellikle büyük alışveriş merkezlerinin otoparklarında, engelli araç sürücüleri için ayrılmış olan yerlere, normal araçların park etmesi engelli araç sürücülerini çileden çıkartıyor. Engelli park alanına araç park etmenin cezası ise 132 lira. Konya'da yine bir araç sürücüsünün engelli park yerine araç park etmesi tepki çekiyor. Aracın trafik polisi arabası olması ise tepkileri daha da büyütüyor.

Konya’da engelliler için ayrılan bölüme park eden trafik ekip otosuna 176 TL idari para cezası yazıldı. Konya’da bir alışveriş merkezinin park alanında engelliler için ayrılan bölümde trafik polis aracını gören Mehmet Akif Soğucaklı adlı vatandaş, aracın fotoğrafrafını çekerek facebooktaki Konya'da Trafik adlı grupta paylaştı.

Konya Emniyet Müdürlüğü de fotoğraftan sonra harekete geçti. Haber ve fotoğraf ihbar kabul edilerek, ‘Engelli araç yeridir park yapmayınız. Aksi takdirde aracınız çekici ile çekilecektir’ yazısına rağmen 42 A 8556 plakalı aracı park eden ekibe taşıt yolu üzerinde özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek suçundan 176 TL idari para cezası uygulandı.

Konya’nın Güneysınır ilçesinden bir görev için kent merkezine gelen trafik ekibinin 17 Mart Salı günü alışveriş merkezine gittiği ve fotoğrafın bu sırada çekildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.