Sosyal kart devrede

Sosyal kart devrede

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine yardım için 10 bin sosyal kartı faaliyete geçirdi. Kartla birlikte vatandaşlar anlaşmalı marketten alışverişlerini yapabiliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, ilk kez uygulamaya konulan ‘Sosyal Kart’ ve Ramazan’da gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Mevlana Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, sosyal kart ile sosyal belediyecilikte modern bir dönemi başlattıklarını söyledi. Kartla birlikte alan el ile veren elin birbirini görmeyeceğini ifade eden Başkan Akyürek, “Sosyal Kartı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bir kredi kartı gibi kullanacaktır. Kartların içerisinde ihtiyaçlarına göre para yüklenmiştir. Kartların üzerinde ise isim yazmamakta, sadece kart içerisinde kişinin ismi ve vatandaşlık numarası kayıtlıdır. Dolayısıyla kartı sahibinden başka hiçbir kişi kullanamayacak. Sistemde kişinin vatandaşlık numarası kayıtlı olduğu için kasiyer kart sahibinin kimliğini isteyip kontrol edebilecektir” dedi. 10 bin kişiye sosyal kartın dağıtılacağını ve şuanda kartların dağıtımına başlandığını anlatan Başkan Akyürek, kartı alanların anlaşmalı markete giderek limitine göre gıda, temizlik ve kırtasiyeden istediği ürünü alabileceğini aktardı.
SÜREKLİ SOSYAL KARTI DA DEVREYE SOKTUK
Tek kullanımlık sosyal kartların yanında devamlı ihtiyaç sahibi olanlar için de sürekli yardım kartını faaliyete geçirdiklerine değinen Başkan Akyürek, şöyle konuştu: “Böylece ihtiyaç sahibi vatandaşlara her zaman yardım edebileceğiz. Yine sürekli kartı da sahibinden başka kimse kullanamayacak. Kartın içine ailenin ihtiyacına ve nüfusuna göre her ay 75, 100, 150 TL gibi miktarlar yatırılacaktır. Sosyal kartlar ile en modern sistemi vatandaşlarımıza getirmek istedik ve bunu da yaptık. Şuan da bin 200’den fazla kişiye sürekli kartı dağıttık. Sürekli kartın bir sınırı olmayacaktır. Yine tek seferlik sosyal kart kullanan fakat sürekli ihtiyaç sahibi vatandaşlarda sürekli sosyal kart alabilecektir. Tüm bu işlemler sadece bizim kontrolümüz çerçevesinde gelişecektir. Konya hayırseverlerin hayırda yarıştığı bir şehirdir. Belediye olarak biz de elimizden geldiği kadar muhtaç insanlarımıza yardım edeceğiz.”  Başkan Akyürek, kartın marketlerle yapılan ihale bedelinin 1 milyon TL olduğunu ve ihale süresinin ise 1 yıllık bir zamanı kapsayacağını da söyledi.
RAMAZAN’DA GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK
Ramazan’da Büyükşehir Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Başkan Akyürek, itfaiye, zabıta, otobüs şoförleri ve KOSKİ ile birlikte bin kişilik personelle gece görevde olacaklarını aktırdı. Hızlı tren çalışmaları nedeniyle Adana yolunun ve Ankara yolunun da girişinin kapalı olduğunu bildiren Başkan Akyürek, “Mevlana törenlerinde hızlı trenin faaliyete başlaması için bu çalışmalar gerekli vatandaşlar olarak biz de fedakârlık göstermeliyiz. Toplu taşımada gerekli tedbirleri aldık. Otobüsler saat 01.00’a kadar çalışacaktır. Tramvaylarda gece seferlerine devam edecektir” diye konuştu. Ramazan’da 30’a yakın program gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Akyürek, şunları kaydetti: “Kültürpark’ta teravihten sonra mesnevi sohbetleri ve musiki olacak. İftardan sonra mahallelerde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 20’ye yakın mahallelerimizi bir araya getirerek mahalle iftarları düzenleyeceğiz. Dolayısıyla dolu dolu bir Ramazan geçireceğiz.”
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.