Sorumluluk hükümetindir

Sorumluluk hükümetindir

Aday tanıtım toplantısında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Güneydoğu’da belirli yerlere, mahallelere girilemiyor. Sorumluluğu YSK’ya yüklediler. Hayır bu sorumluluk size aittir. Milletin güvenliğini siz sağlayacaksınız” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya il Teşkilatı düzenlediği bir program ile milletvekili adaylarını tanıttı. Programa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici onur konuğu olarak katıldı. Bera Otel’de düzenlenen programa ayrıca BBP Genel başkan Yardımcısı Haşim Yanar,  Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Türksoy, Isparta il Başkanı Şener Taşeren ve çok sayıda partili katıldı. Programda konuşan Genel Başkan Mustafa Destici “Sevgi ve hoşgörünün başkenti Konya’ya Milli takıma ev sahipliği için teşekkür ediyorum” dedi. Ülkenin seçim havasına giremediğini işaret eden Destici bunun seçimden daha önemli olaylar yaşandığı için olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Devletin bekansın tehlikeye atıldığı günleri yaşıyoruz. Kararlı duruş sergilenmezse Allah korusun bu günleri de ararız. AKP Hükümeti 7 Haziran öncesi ‘Çözüm Süreci’ diye bir süreç başlattı. Bu sürecin çözüm getirmeyeceğini, çözülmenin adımlarının atılacağını defalarca söyledik. Keşke çözülse fakat tek başına PKK ile masaya oturursanız terörü azdırırsınız, daha büyük sorunlara neden olursunuz demiştik. Bizim uyarılarımıza kulak asmayanlar bugün kandırıldık, aldatıldık diyorlar. Milletin bekası, birliği sizin aldatılmış olmanızla geçiştirilemez. Bugün Güneydoğu’da belirli yerlere, mahallelere girilemiyor. YSK’dan (Yüksek Seçim Kurulu) sandık taşıma talep ettiler, YSK kabul etmedi. Bunun üzerine sorumluluk YSK’ya aittir diyorlar. Hayır bu sorumluluk size aittir. Milletin güvenliğini siz sağlayacaksınız. Yaşanan tablo Türkiye’nin nereye geldiğinin göstergesidir.”

mustafa-destici-(4).jpg

ABD SİLAHLARI BİZE KARŞI KULLANILIYOR

Ak Parti’nin iktidarı boyunca PKK’yı güçlendirdiğini ve ağır bir gaflete düştüğünü ifade eden Destici, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi ABD PYD’ye açıkça silah yardımı yapıyor. Cumhurbaşkanı’nın ifadesiyle PYD demek eşittir PKK demek. Başbakan Davutoğlu o silahlar bize karşı kullanılırsa gerekeni yaparız diyor. Milleti neden kandırıyorsunuz? ABD silahları bize karşı kullanılıyor, neden gereğini yapmıyorsunuz? Devletin ve milletin geleceği söz konusu iken terör seçim malzemesi yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan BOP eş başkanı olduğun söylüyordu. Ortadoğu’da yaşananları biliyor muydunuz, aldatıldınız mı yoksa orada da kandırıldınız mı? Başka seçenek yok. Ankara Patlamasında ihmal yok diyorlar. İhmal ve zafiyetin babası var. Biz terör kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın karşı çıktık. Bu patlamada da tavrımızı net koyduk. Fakat bu saldırıdan PKK’nın siyasi uzantısı nemalanmaya çalışıyor. O parti öncelikle terör ile arasına net bir çizgi çekmeli, bizim öldürülen polisimize, askerimize de aynı tavrı göstermelidir, yoksa sözleri geçersizdir.”

DEVLET VATANDAŞINI KORUYAMIYOR

Programda söz alan BBP il Başkanı Osman Seçgin de iktidara talip olduklarını ifade ederek, “BU seçimlerde büyük parti küçük parti yok. Ey kardeşim 1 Kasım Seçimleri’nde senin desteklediğin parti birinci olacak” dedi. Milletvekili Adayları adına konuşan Mehmet Cemal Erkoç da iktidarın vatandaşını korumaktan aciz olduğunu ifade ederek, “Bu katliamı yapanlar hangi terör örgütleridir? Basına sansür uygulayarak neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? Ak Parti’nin Türkiye’yi yönetme kabiliyeti kalmamıştır. 50 milyon insan açlık ve yoksulluk içindedir. Dış politikada iflas ettik. artık foyaları tek tek dökülüyor. Ümidinizi yitirmeyin BBP var” şeklinde konuştu.

img_6173.jpg

Konuşmaların ardından BBP Konya Milletvekili Adayları Mehmet Cemal Erkoç, Mehmet Emin Bozkulak, Hasan Türksoy, Mehmet Atasagun, Aydın Demirtaş, Abdülkadir Güzel, M. Semih Aça, M. Rüştü Açıksöz, M. Nazmi Arısoy,  Abdurrahman Özek, Cevdet Gökalp ve Mehmet Nuzumlalı tanıtılarak Genel Başkan Mustafa Destici ile hatıra fotoğrafı çekildi.

HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

img_6201.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.