Somut adımlar atılmalı

Somut adımlar atılmalı

(AGD) ve (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, "Kudüs meselesine sahip çıkmak için İslam ülkeleri bildiriden öteye geçmelidir. Kudüs konusunda daha somut adımlar atılmalıdır" dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, gazetemizin sorularını yanıtlayarak; gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan için Konya'nın önemine değinen Turhan, Kudüs meselesi ile ilgili de açıklamalar yaptı. Turhan, "Bu işin doğusu batısı yok. Filistin'in başkenti Kudüs'tür" şeklinde konuştu.

BÜTÜN STK'LAR KARDEŞİMİZDİR

Türkiye'de 100 binin üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu (STK) bulunduğunu belirten Genel Başkan Salih Turhan, kendilerinin prensip itibariyle hiçbir STK'yı rakip olarak görmediklerini dile getirdi. Hayırlı çalışmalar açısından da her bir stk'nın kendilerinin kardeşi olduğunu ifade eden Turhan, "Yanlışları olduğu durumlarda gideriz, kendilerini kardeşçe uyarırız. Kudüs meselesinde STK'lar ortak bir tavır koymayı başardı. Bu, uzun zamandan sonra oldu. İnancımıza dair bir konu gündeme geldiğinde ortak tavır alabilmek büyük başarıdır. STK'ların bu örnek tavrı, Türkiye'nin birlikteliği için çok önemliydi. Meşru zeminler içerisinde sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeyi önemsiyoruz. Ülkenin birliğe ihtiyacı var. Ayrışmalar her zaman bize kaybettirdi. Bunun sıkıntılarını da defaten yaşadık. Bundan sonra beraberliğimize katkı sağlayacak çalışmalara öncelik vereceğiz. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İstanbul'da toplandı. Bu, çok önemli bir hamleydi. Çalışmalarımızı sadece Türkiye ile de sınırlı tutmayacağız. Genele açılacağız" dedi.

_dsc8749.jpg

BİLDİRİ YAYINLAMAKTAN ÖTEYE GEÇİLMELİ

İİT toplantısını çok önemsediklerini sıklıkla aktaran Turhan, periyodik olarak ülkelerin bir araya gelmesinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Turhan, daha sonra şunları kaydetti: "Sadece anlık bir konu olduğunda ortak istişareler de bulunmak değil, belli aralıklarla toplantılar yapabilmenin yolları aranmalı. İİT'nın sadece bildiri yayınlayan bir kuruluş olmasını da istemiyoruz. Gerekirse  ayda bir çok üst düzey olmasa da, bakanlar düzeyinde toplantılar yapılabilen bir organizasyon haline dönüştürülmesini talep ediyoruz."

DOĞU KUDÜS TANIMINI DOĞRU BULMUYORUZ

"İİT toplantısının yapılma niyeti de çok kıymetli" diyen Turhan, üzüldükleri bir husus olduğunu da konuşmalarına ekledi. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen toplantıda birkaç maddenin ifade edildiğini hatırlatan Turhan, "Bu maddelerden biri de Filistin'in başkentinin Doğu Kudüs olarak tanınmasıydı.  Biz, Filistin topraklarının bir karışının dahi, Filistinli Müslümanların olduğuna inanıyoruz.  Doğu Kudüs Filistin'in başkenti dediğinizde, Kuzey, Güney ve Batı Kudüs ne olacak?  İnsanların aklında buralar kimin algısı ortaya çıkıyor hemen. Çoğu insanın aklına da İsrail geliyor. O açıdan 'Doğu Kudüs' ibaresinin doğru olmadığına inanıyoruz. Kudüs'ün bütün yönleri ile Filistin toprakları olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.  

KONYA ERBAKAN'IN GÖZ BEBEĞİYDİ

Milli Görüş harekatının başladığı Konya'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Turhan, şehrin Erbakan Hoca için olan önemini de kaydetti. Konya'nın kendileri için de önemli olduğunu söyleyen Turhan, konuşmasını şu cümleler ile noktaladı: "Belde-i Muhayyere olarak tabir edilen bir şehirdeyiz. Rahmetli Erbakan Hocamız birçok şehre önem verirdi. Bunlardan bir tanesi Konya, bir tanesi Elazığ bir tanesi de İstanbul'du. Kudüs'ü merkeze alan bir çalışma için buradayız.  Kudüs deyince akla hemen Konya geliyor. 23 Temmuz 1980'de Siyonizm tarafından Kudüs yine İsrail'in başkenti olarak ilan edilmişti. Buna tepki olarak da 6 Eylül 1980 yılında rahmetli hocamız büyük Kudüs yürüyüşünü yaptı. Bu yürüyüş, partisinin kapatılmasına sebep oldu. Konya bu anlamda çok güzel. Her karışı Erbakan kokuyor."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.