Somali, Türk eğitimcileri bekliyor

Somali, Türk eğitimcileri bekliyor

Muhammet Abdulkadir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başlattığı yardım kampanyaları mutluluk verici ancak ülkenin büyük ihtiyacı olan eğitim alanında da Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var'' dedi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Banadır Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Abdulkadir, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başlattığı yardım kampanyaları mutluluk verici ancak ülkenin büyük ihtiyacı olan eğitim alanında da Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var'' dedi.

Abdulkadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentte 15 üniversitede binlerce öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. Somali halkının en önemli ihtiyacının eğitim olduğunu ifade eden Abdulkadir, şöyle konuştu:

''Eğitim sistemimizin yükselmesi için Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var. Ülkede en büyük sorun açlığın ve yoksulluğun ardından eğitim. İnsan açlıkla mücadele edebilir ancak cahil kalan toplumlar hiçbir zaman hak ettiği yere gelemez. Türk ve Somali arasında eğitim köprüsü oluşturulmalı, bunun yanı sıra üniversiteler arasında işbirliği yapılmalıdır. Türkiye birçok konuda Somali'de değişime öncü oldu. Eğitim alanında da bu değişimi yapmamız gerekiyor.''

Abdulkadir, Somali'de yaşayan öğrencilerin birçoğunun Türkiye'de eğitim almak istediğini belirterek, Somali'deki üniversitelerin Türkiye tarafından güçlendirilmesiyle öğrencilerin ülkelerine daha faydalı hizmetler sunacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.