Şölen Çikolata'nın 160 Milyon Liralık Dev Yatırımı Tamamlanmak Üzere

Şölen Çikolata'nın 160 Milyon Liralık Dev Yatırımı Tamamlanmak Üzere

Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, Şölen’in Gaziantep’ten çıkarak global marka yaratma vizyonuyla istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, Şölen’in Gaziantep’ten çıkarak global marka yaratma vizyonuyla istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi. Çoban, Gaziantep’te çikolatada dünyanın en iddialı tesislerinden birini yaklaşık 160 milyon TL'lik yatırımla tamamlamak üzere olduklarını belirtti.

İsmail Çoban, bayram öncesinde sektörü değerlendirmek ve Şölen hakkındaki son gelişmeleri paylaşmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Şölen’in Gaziantep'ten çıkarak global marka yaratma vizyonuyla istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyleyen İsmail Çoban, Gaziantep’in Şölen için ilk günden itibaren vazgeçilmez bir üretim üssü olduğunu hatırlattı. Çikolata, çikolatalı ürünler ve şekerleme üretimiyle 2012 yılını 541 milyon TL ciroyla kapattıklarının altını çizen İsmail Çoban, bu büyüklükteki bir yapıyı daha da büyütebilmek için teknoloji ve marka yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini açıkladı.

Biri İstanbul’da, dördü ise Gaziantep’te bulunan beş tesisle dünya standartlarında üretim yaptıklarını ifade eden Çoban, şöyle devam etti: "Tesislerimizin toplam büyüklüğü 140 bin metrekare. Yaklaşık bin 700 kişinin çalıştığı tesislerimizin yılda 260 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. Her geçen yıl hem markalaşma hem de ihracat adına hedef büyütüyoruz. Bu nedenle de yatırıma kesintisiz devam ediyoruz."

2012 yılında Gaziantep’teki 85 bin metrekarelik yeni tesisin yatırımına başladıklarını söyleyen Çoban, Gaziantep'te 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak yeni tesis tamamlandığında kademeli olarak Gaziantep'te bulunan 4 tesisi yeni yatırım alanına taşıyacaklarını belirtti.

Çoban, "Tesisin inşasına 100 milyon TL yatırımla başlamıştık ancak yeni teşviklerin de çıkmasıyla bu yatırımı 160 milyon TL’ye çıkardık. Yeni tesisin en önemli özelliklerinden biri de gıda güvenliği konusunda detaylı bir çalışma yapmış olmamız. Bu konuda da önemli yatırımlar yaptık. Yakın zamanda yeni tesisimiz hizmete girecek. Üstün teknolojik donanımı, büyüme planlarımıza destek verecek kapasitesi ile sadece Gaziantep’in değil, Türkiye’nin de gururu olacak." dedi.

İkramlık çikolata kategorisinde yüzde 30’luk pazar payı ile lider konumunda olduklarını vurgulayan İsmail Çoban, bunun yanı sıra Turquality Programı tarafından da desteklenen Biscolata, Ozmo, Nutymax markalarıyla önemli başarılar elde ettiklerini hatırlattı. İhracatta Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 100 firması arasına girdiklerini, çikolata ihracatında ise birinci sırada yer aldıklarını belirten Çoban, "Turquality Programı’na ikince kez seçildik, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Her geçen gün artan iç pazar bilinirliğimizi, dış pazarda da son hızla artırıyoruz. 2012 yılında 188 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. 2016’da net yurt dışı satışımızı 450 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Girdiğimiz pazarların önce ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Buna göre de ürünlerimizle ilgili çalışmalar sürdürüyoruz. Yoğun ve titiz çalışmalarımızın sonucu da güzel bir şekilde alıyoruz. Candy Industry’nin tüm dünyadaki çikolata ve şekerleme sektöründeki firmaları ciroları, üretim tesisleri ve çalışan sayısıyla değerlendirdiği 'Küresel Top 100 Listesi'nde 2012 verilerimizle 46. sıraya yükseldik. Bu bizim için en güzel ödüllerden biri." diye konuştu.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.