Solak ve Ekler’den 2 yılık imza

Solak ve Ekler’den 2 yılık imza

Yeni sezonda TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, transfer döneminin ilk imzasını attırdı.

Yeşil-beyazlılar, uzun süredir büyük bir gizlilik içerisinde yürüttüğü transfer çalışmaları neticesinde Tokatspor’dan Ahmet Turan Solak ve Beylerbeyi’nden Hasan Engin Ekler’i 2 yıllığına renklerine bağladı. Ayrıca temsilcimizde, dış transferde görüşülen ve isimleri henüz açıklanmayan diğer futbolcularla ise anlaşma aşamasına gelindiği belirtiliyor. Şekerspor’un, bu isimleri de önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Şekerspor’un geçtiğimiz gün imza attırdığı başarılı futbolculardan Ahmet Turan Solak, 1987 Bakırköy doğumlu. Son olarak Tokatsor’un orta sahasının sağ ön kısmında görev yapan Solak, Sivasspor’un da formasını giydi. 16 kez U-18 Mili takımına çağırılan başarılı futbolcu Hasan Engin Ekler ise 1986 Kadıköy doğumlu. Malatyaspor ve Beylerbeyi forması giyen Ekler savunmanın sol kanadında görev yapıyor.
Takıma kazandırılacak diğer futbolcularla ilgili transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içerisinde yürüten Şekerspor’un, orta sahanın sol önünde görev yapan bir futbolcu, bir forvet ve bir kaleci temas halinde olduğu belirtiliyor. Çalışmalarını aralıksız devam ettiren yeşil-beyazlıların anlaşma sağladığı isimleri önümüzdeki hafta içinde açıklaması bekleniyor. Bu sezon maçların erken başlayacak olması nedeniyle temsilcimizde hazırlıklarında Temmuz ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.
İç transfer konusunda ise çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlılar öncelikle Kaleci Emrehan, Cem Baki, Hakan ve Faruk Temel ile yollarını ayırdı. Geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında, yaşanan ekonomik kriz nedeni ile iç transferde futbolcuların ücretlerini daha aşağılara çekmeyi planlayan temsilcimiz yeniden anlaşma sağlamayı düşündüğü isimlere alınan kararları açıkladı.
Ç transferde alınan kararları geçtiğimiz hafta içinde futbolcularına ileten yönetim kurulu, dünden itibaren futbolcuları ile yeniden bir araya gelmeye başladı. Bu görüşmeler neticesinde çıkacak olan sonuçlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Transfer çalışmalarını yaşanan mali duruma göre şekillendirmeyi hedefleyen yeşil-beyazlılar, futbolcular ile yeniden anlaşma masasına oturulacağını ve anlaşma miktarlarının aşağılara çekileceğini açıklamıştı. Şekerspor, bu şartlar çerçevesinde uyum sağlayan futbolcularla sözleşme tazelenirken, anlaşmaya yanaşmayan isimler ile de yollar ayrılacak.
Öte yandan İshak, Şinasi, Hüseyin, Muhammet Reis, Gürsel, Ömer Ali ve opsiyon hakkı Şekerspor’da bulunan Emre gibi isimlerin takımda kalmasını istediği belirtiliyor. Şekerspor’un milli futbolcusu Ömer Ali için ise Fenerbahçe’nin ısrarcı olduğu, ancak yeşil-beyazlıların bu futbolcuyu vermek istemedikleri öğrenildi.
Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, iki genç ismi uzun çalışmalar neticesinde renklerine bağladıklarını söyledi. Takıma kazandıracakları diğer isimlerle ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Erence; “Bu futbolcularla da kısa sürede anlaşmak ve kamuoyuna isimlerini duyurmak için çaba gösteriyoruz. En kısa sürede istediğimiz transferleri yaparak yeni sezon için hazırlıklara başlayacağız.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.