Solak ve Ekler Şekerspor’da

Solak ve Ekler Şekerspor’da

Yeni sezonda TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekersporda transferler şekillenmeye başladı.

Yeşil-beyazlılar, uzun süredir büyük bir gizlilik içerisinde sürdürdüğü çalışmalar neticesinde dün iki isimle büyük ölçüde anlaşma sağlandığını açıkladı.

Yönetim kurulundan yapılan açıklamaya göre Şekerspor, Tokatspor’da forma giyen Ahmet Turan Solak ve Beylerbeyi’nde forma giyen Hasan Engin Ekler ile imza aşamasına geldi. Genç futbolcular ile prensipte anlaşan yeşil-beyazlılar, yaşanan küçük pürüzleri çözdükten sonra önümüzdeki pazartesi gününden itibaren resmi sözleşmelere imza attırmaya başlayacak. Temsilcimiz ayrıca dış transfer çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Şekerspor’un renklerine bağlamanın çabasını verdiği başarılı futbolculardan Ahmet Turan Solak, 1987 Bakırköy doğumlu. Tokatsor’un orta sahasının sağ ön kısmında görev yapan Solak, Sivasspor’un da formasını giydi. 16 kez U-18 Mili takımına çağırılan başarılı futbolcu Hasan Engin Ekler ise 1986 Kadıköy doğumlu. Malatyaspor ve Beylerbeyi forması giyen Ekler savunmanın sol kanadında görev yapıyor.
Öte yandan iç transfer konusunda da çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlılar öncelikle Kaleci Emrehan, Cem Baki, Hakan ve Faruk Temel ile yollarını ayırdı. Geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında, yaşanan ekonomik kriz nedeni ile iç transferde futbolcuların ücretlerini daha aşağılara çekmeyi planlayan temsilcimiz yeniden anlaşma sağlamayı düşündüğü isimlere alınan kararları açıkladı. Ülkede yaşanan mali problemlerin farkında olan futbolcular ise kendilerine iletilen kararları olgunlukla karşılarken, yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde bu isimlerle yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.
İç ve dış transferi yaşanan mali duruma göre şekillendirmeyi hedefleyen yeşil-beyazlılar, futbolcular ile yeniden anlaşma masasına oturulacağını ve anlaşma miktarlarının aşağılara çekileceğini açıklamıştı. Şekerspor, bu şartlar çerçevesinde uyum sağlayan futbolcularla sözleşme tazelenirken, anlaşmaya yanaşmayan isimler ile de yollar ayrılacak. Temsilcimiz iç ve dış transferde anlaşma sağlanan futbolcular ile önümüzdeki hafta içinden itibaren sözleşme imzalamaya başlayacak.
Konya Şekerspor Başkanı Yavuz Erence, eni sezonda daha kaliteli ve daha iyi bir ekip olmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi. İmza aşamasında oldukları iki genç futbolcunun Şekerspor’a çok şey katacağına inandığını ifade eden Erence; “Alacağımız isimler genç ve kalitelerini ispatlamış futbolcular. İnşallah bu çalışmalarımızın devamı önümüzdeki gönlerde gelecek. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bütün herkes zor günler geçiriyor. Bizde transfer çalışmalarımızı büyük titizlikle sürdürüyoruz. İç ve dış transferlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konya Şekerspor'un sokağa atılacak bir kuruş parası yoktur. Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile sözleşmemizi 1 yıl daha uzattık. 13 Temmuz'da da takımımız çalışmalarına başlayacak. Yeni sezonda yine güçlü ve başarılı bir Şekerspor izleyeceğimize inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.