Soğutma Ünitelerinin Çeşitleri Nelerdir?
Soğutma sistemleri hakkında
Dünya standartlarına uygun olarak üretilen soğutma sistemleri pek çok sektörde yüksek verimli soğutma ihtiyacı olan ürünler için kullanılmaktadır. Farklı montaj şekillerinde de kurulabilen ve kaliteli, güvenilir ekipmanlarıyla üretilen herkesin ihtiyacına cevap verebilmektedir.
Özellikle büyük fabrika ya da şirketlerde kullanımı tercih edilen ise depolanan ürünlerin nem kaybını minimize ederek defrostuz uzun soğutma periyodları sayesinde maliyetleri de düşürmektedir. Kendi içlerinde de farklı gruplara ayrılabilen soğutma sistemlerinin bazıları hakkında özet olarak bahsetmek gerekirse yeni bir başlık altında biraz daha fikir sahibi olunması sağlanabilir. O zaman yazının devamını okumakta fayda olacaktır.
Soğutma sistemleri çeşitleri
Endüstriyel tip soğutma sistemleri: Soğuk ve donmuş muhafaza oda koşullarına göre üretilen bu sisteme sahip ürünler Avrupa Birliği şartlarına uygun olarak üretilirler. Dış hava şartlarına karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanarak üretimleri gerçekleştirilir. Tüm otomatik kontrol elemanları elektrik panosuyla birlikte montaj edilebilecek şekilde hazır halde sevk ya da teslim edilir.
Merkezi soğutma sistemleri: Hava ya da soğutmalı kondenserli olarak üretilebilen bu soğuk depolar yarı hermetik, scroll veya vidalı kompresörlü olabilmektedir. Merkezi soğutma sistemlerinde de endüstriyel tip soğuk depolar için sunulan sevk / teslimat şekli uygulanmaktadır. Aynı zamanda kademeli olarak devreye giren kompresör sistemi de bulunan bu geniş kapasite seçeneğine de sahiptir.
Split soğutma sistemleri: Hermetik kompresörlü ve hava soğutmalı kondenserine sahiptir. Bu soğutma sistemlerinin uzaktan kumanda paneli bulunmaktadır. Ayrıca dış hava şartlarına uygun olarak kasetlenmektedirler. Tüm otomatik kontrol elemanları elektrik panosuyla birlikte montaja hazır şekilde sevk / teslim edilmektedir.
: Gıda güvenliği açısından uzun süre muhafaza edilecek olan ürünlerin çekirdek sıcaklığının -40 dereceye kadar şoklanmasını sağlayan ünitelerdir. Bu işlemden sonra donmuş muhafaza odalarında ürünleri saklamak mümkündür. Şoklama ünitesi son derece profesyonel kullanım özelliğinde olsa da ürün kalınlığının ve hava akış hızının şoklama süresini etkilediği unutulmamalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.