Snowden´e Fahri Doktora Teklifi

Snowden´e Fahri Doktora Teklifi

Almanya´nın Rostock Üniversitesi, Edward Snowden´e fahri doktora ünvanı vermek istediğini açıkladı.

Almanya´nın Rostock Üniversitesi, Edward Snowden´e fahri doktora ünvanı vermek istediğini açıkladı. Üniversitenin Felsefe Fakültesi Dekanı Hans Jürgen von Wensierski, konuyla ilgili olarak Berliner Zeitung gazetesine yaptığı açıklamasında, "Bir hakikatin ortaya çıkarılması adına sosyal hayatından vazgeçen Snowden´i Moskova´da unutmadığımızı göstermek boynumuzun borcu." dedi.

Muhtemel itirazları ise von Wensierski, "Sivil itaatsizlik modern demokrasilerde yeri olan bir davranıştır. 1950´li yıllardaki Rosa Parks, Martin Luther King, Nelson Mandela ve Mahatma Gandi´yi hatırlatırım. Bunların hepsi yüksek bir dava uğruna kanunları çiğnemiştir." şeklinde cevapladı.

Amerikan istihbarat örgütü NSA için çalışan ve firar eden Edward Snowden´in açıklamaları, ABD'nin Başbakan Angela Merkel´in cep telefonunu dinlemesi gibi yankı uyandıran birçok konuyu açığa çıkarmıştı. Rusya´dan bir yıllığına siyasi sığınma hakkı kazanan Edward Snowden Moskova'da bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri Snowden'ı vatan hainliği ile suçluyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.