"Siz Bir Tarih Yazıyorsunuz" (Özel )

"Siz Bir Tarih Yazıyorsunuz" (Özel )

Tayland’ın güneyinde Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile gönderilen kurban etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Tayland’ın güneyinde Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile gönderilen kurban etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Yapılan yardımlar dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Pattani müftüsü, Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine hitaben, “Siz bir tarih yaziyorsunuz.” dedi.

Tayland’ın güneyinde Müslümanların yoğun yaşadığı bölgelerde toplam 45 ayrı camiye Kimse Yok Mu Derneği tarafından gönderilen kurbanlıklar bugün kesildi. Kesim öncesinde 45 camii imamı ile birlikte Kimse Yok Mu Derneği temsilcileri, valilik binasında bir araya geldi. Yapılan organizasyonla ihtiyaç sahipleri belirlendi. Bayramın birinci günü kesilen kurbanlar binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırıldı.

BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK YARDIM FAALİYETİ

Kimse Yok Mu temsilcilerine teşekkür eden Pattani Valisi Vitaya Panichpong, "Valilik binasında Kimse Yok Mu temsilcileri ile 45 cami imamı koordineli bir şekilde çalışarak binlerce ihtiyaç sahibine kurban etlerini ulaştırdılar." dedi. "Kurban Bayramı bu bölgenin önemli bir parçası" diyen vali, "Bu bayram sevgi, dayanışma ve paylaşmayı arttırıyor, gelecek nesiller için güzel örnek oluyor." şeklinde konuştu.

Pattani bölgesinde ufak çaplı yardımların olduğunu bildiklerini, ama bu yardımların valilik ile organize edilerek dağıtılmadığını belirten Vitaya, Kimse Yok Mu Derneği'nin yaptığı organizenin bölgede valilik ile birlikte yapılan 'en büyük' yardım faaliyeti olduğunu ifade etti.

"SİZ BİR TARİH YAZIYORSUNUZ"

Pattani Müftüsü Waedueramae Maminchi de şöyle konuştu: "Kurbanlarını bize Türkiyeden getirip özellikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları için Pattani bölgesindeki müslümanların temsilcisi olarak, her şeyden önce Kimse Yok Mu Derneği'ne bölgeye yapmış olduğu yardımlar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kimse Yok Mu’yu Türkiye’ye uluslararası bir konferans vesilesiyle gezip görme şansım olmuştu. Bu yardımların güneydeki 5 eyalette daha büyük çapta olması için bizler burada hazırız. Yardımların artmasını, arttıkça daha da çok insana ulaşmasını istiyoruz."

Kimse Yok Mu temsilcilerini ofisinde ağırlayan müftü konuklarına duygularını şu şekilde ifade etti: "Sizler bu yapmış olduğunuz organizasyonlarla, Türkler olarak burada bir tarih yazıyorsunuz."

BU KURBANLAR BURAYA BARIŞ GETİRECEK

İşadamı Waedaoh Waeduereh ise, "Bu topraklara bağışlarını gönderenlere öncelikle teşekkür ederim. Bu bağışlar bugün kesilen hayvanların kanları bu topraklara aktı. İnşallah bu kesilen kurbanlıkların bu bölgenin barışına vesile olacağına inanıyorum." dedi.

Tayland Kimse Yok Mu gönüllüsü Ali Turhal da, kesim ve dağıtım faaliyetlerinde yerliler ve cami yetkilileri ile ihtiyaç sahiplerine kurbanları dağıttıklarını söyledi. Turhal, ihtiyaç sahiplerinin kurbanlarını buralara bağışlayanlara teşekkür ettiğini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.