Siyasilerden sağduyu çağrısı

Siyasilerden sağduyu çağrısı

Siyasilerin rakipleri ve toplumun diğer kesimlerini hedef alan ötekileştirici ve kutuplaştırıcı söylemleri toplumu geri dönüşü zor bir çıkmaza doğru sürüklüyor. Vatandaşta oluşturulan gerilim üzücü olaylara neden oluyor

Siyasette kullanılan “nefret” dili, her geçen gün toplumda geri dönüşü zor ayrışmalara ve olaylara neden oluyor. Yerel Seçimler öncesi siyasi parti liderlerinin kendinden olmayanları “terörist, vatan haini gibi” ifadelerle suçlaması sonrası seçimlere kan bulaşmıştı. Malatya'nın Pütürge ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bölünmez Mahallesi İlkokulu'na kurulan sandık başında, Saadet Partisi mensubu iki kişi hayatını kaybetti. Yurt genelinde seçim nedeniyle çıkan kavgalar nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Toplumdaki kutuplaşmanın ve gerilimin geri dönülemez sonuçlara neden olabileceğini ifade eden uzmanlar özellikle siyasilerin ötekileştirici söylemlerden uzak durması gerektiğini belerterek sükunet çağrısı yapıyor.

ŞEHİT CENAZESİNDE LİNÇ GİRİŞİMİ

Ayrıştırıcı dilin ve ötekileştirmenin bir sonucu olarak geçtiğimiz gün de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da şehit cenazesinde vatandaşların linç girişimine maruz kaldı ve yumruklu saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı’nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü. Burada toplanan saldırganlar, taşlarla Kılıçdaroğlu’nun aracının camlarını kırdı. Saldırgan grup evin etrafını sararken görüntülerde bir kadının “Yakın o evi yakın. Yaksınlar o evi” diye bağırdığı duyuldu. Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat sonra evden zırhlı araçla çıkartıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı bir konuşmada, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’” demiş ve toplumda bir infiale neden olmuştu.

ÇİRKİN SALDIRIYA SİYASÎLERDEN KINAMA

4-2mustafa-setop.jpg

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin, “Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim.” dedi.

SİYASETE GÖLGE DÜŞÜREMEZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk ilçesinde kılınan şehit cenazesi namazı sonrasında uğradığı saldırıyı kınadı. Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

MUHALEFETİ DÜŞMAN GİBİ GÖSTERMEYİN

4-4temel-karamollaoglu.png

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu , "Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sn. Cumhurbaşkanın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür. Fakat bu saldırı nefret ve kutuplaşma dilinin bir sonucudur. Aylardır dilimizde tüy bitti; toplumu germeyin, muhalefeti düşman gibi göstermeyin dedik ama sonuç ortada maalesef... Ayrışma ve kamplaşma ancak ülkemize zarar verir. Biz birlikte Türkiye’yiz, farklılıklarımızla bir arada yaşayarak güçlü olabiliriz." dedi.

HİÇBİR KOLTUK BİRLİĞİMİZDEN KIYMETLİ DEĞİL

4-5meral-aksener.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine acil şifalar diliyorum. Bilinçli olarak kutuplaştırılan ülkemizde, siyasilerin milleti germekten acilen vazgeçmeleri gerekiyor. Hiçbir oy, hiçbir koltuk milletimizin birlik ve huzurundan daha kıymetli değil” dedi.

ŞEHİT CENAZELERİ HESAPLAŞMA YERİ DEĞİL!

4-6suleyman-ege.jpg

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege de yaptığı açıklamada, “PKK'nın yıllarca silah zoruyla yapamadığını siz, yapacaksınız. PKK'nın yıllarca silah zoruyla yıkamadığını siz yıkacaksınız. PKK'nın ve terör örgütlerinin de tam da istediği budur.

Şehitlerimiz, milletimizin ortak acısıdır. Şehit cenazeleri siyasi hesapların görüldüğü yer değildir. Bu eylemler aziz şehidimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Toplumumuzu geren, kutuplaşmaları artıran bu tür provokatif eylem ve söylemleri şiddetle kınıyorum. Tüm tarafları sorumlu davranmaya ve herkesi sağduyulu yaklaşmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.