Siyaset kalesi spora kapandı!

Siyaset kalesi spora kapandı!

Martta yapılacak yerel seçimde, partiler tek bir spor kökenli aday dahi göstermedi. AKP, CHP ve MHP, spora bu kez sırtını döndü.

Mart’ta yapılacak yerel seçimde, bu partiler tek bir spor kökenli aday dahi göstermedi. Teklif götürdüklerinden de olumlu cevap alamadı.
Spor kökenli isimlere en ciddi eğilim, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) geldi. İzmir’de Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Trabzon’da milli takımlar eski teknik direktörü Şenol Güneş ve Sakarya’da da Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinden Hakan Şükür’ü aday olarak göstermek isteyen AKP, olumsuz yanıt aldı. Özgener, Güneş ve Şükür, şu an için siyasete girmeyi düşünmediklerini ilettiler.
Ayrıca yine AKP’nin teklif götürdüğü Galatasaray’ın unutulmaz kaptanı Cüneyt Tanman ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak da aday olmayı kabul etmediler. Turkcell Süper Lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu, Alanya’dan aday adayı oldu. Ancak AKP Müftüoğlu’nu kırmızı kart gösterdi. Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın da aday olma girişimi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan döndü. Böylece, iktidar partisi spor kökenli belediye başkan adayı çıkartamadı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Halk Partisi (MHP), spora biraz uzak durduklarından, aday belirlerken spor kökenlileri es geçti. Saadet Partisi, Demokrat Parti de spordan gelme aday göstermediler. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de sadece iki milletvekili, “Asrın Güreşçisi” unvanlı Hamza Yerlikaya va eski hakem Abdurrahman Arıcı’nın spor kökenli olduğu düşünülürse, siyasetin bakış açısı da kendini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.