Şivlilik bayramına rekor katılım

Şivlilik bayramına rekor katılım

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi paydaşlığında Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı “Şivlilik Çocuk Bayramı” sona erdi.

5 gün boyunca çocukların gönüllerince eğlendiği ve şivliliğin tüm Türkiye’ye tanıtılmasına katkı sağlayan bu büyük organizasyon 507 bin 801 kişiyi ağırladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi bu yıl da Selçuklu Kongre Merkezi’nde 5 gün boyunca düzenledikleri “Şivlilik Çocuk Bayramı” ile çocukların yüzünü güldürdü. Çocukları eğlendirmek için her şeyin düşünüldüğü “Şivlilik Çocuk Bayramı”nda onlarca müzikal, etkinlik, ailelere yönelik söyleşiler oldukça yoğun ilgi gördü. Şivliliğin tüm Türkiye’ye tanıtılmasına katkı sağlayan organizasyonu 507 bin 801 kişi ziyaret etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Peyatırmacı, “Şivlilik Çocuk Bayramı’nı başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,“ 5 gündür Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Türkiye'mizin en büyük, en kapsamlı Şivlilik Çocuk Bayramını burada bütün Koyalı hemşehrilerimizle gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte yaşadık. Konya’mızda 3 ayların gelişini biz önce fener alayıyla ve devamında da şivlilik programıyla çocuklarımızın coşkusuyla kutluyoruz. Bu bizim asırlık geleneğimiz ama son 3 yıldır bu geleneğimizi artık bir bayrama dönüştürdük. Tekrar teşekkür ediyorum. Burada olduğumuz için bizler de birlikte olduğumuz için Rabbim birliğimizi daim etsin diye dua ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum