Sivas’taki Depremde Hasar Ya Da Can Kaybı Yok

Sivas’taki Depremde Hasar Ya Da Can Kaybı Yok

Sivas’ta meydana gelen depremde herhangi bir hasar ya da can kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'ne göre, 07.22’de merkeze bağlı Kızılcakışla köyünde...

Sivas’ta meydana gelen depremde herhangi bir hasar ya da can kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'ne göre, 07.22’de merkeze bağlı Kızılcakışla köyünde meydana gelen depremde evlerin sallandığı ancak bir hasarın oluşmadığı belirtildi.

Yeni Kızılca Köyü Muhtarı Mehmet Evcioğlu, deprem köye uzak bir yerde meydana geldiği için evlerin sallandığını ancak bir hasar olmadığını söyledi. Evcioğlu, köyde can ve mal kaybı olmadığını anlatarak, "Evlerde herhangi bir hasarda olmadı, sadece bir köy sakininin elektrik tesisatında yanma olmuş.” dedi.

Muhtar Mehmet Evcioğlu, 5-6 sene önce şiddetli bir depremin meydana geldiğini hatırlatarak, “O zaman çok şiddetli olmuştu ve köyde vatandaşlarımızda korkuya yol açmıştı. Bu depremi hiç hissetmedik.” ifadesini kullandı. Bazı köylüler ise depremde evlerin sallandığını ancak bir korkuya kapılmadıklarını söyledi. Deprem, Sivas’ta da hissedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.