Sivas’ta Kurt Saldırısına Uğrayan Vatandaşlar Tedavi Altına Alındı

Sivas’ta Kurt Saldırısına Uğrayan Vatandaşlar Tedavi Altına Alındı

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kalın köyü çevresinde meydana gelen olayda, pikniğe giden ve pancar sulayan vatandaşlara saldıran kurt çevrede paniğe neden oldu. Kurdun saldırısı sonucu yaralanan vatandaşlar tedavi altına alındı....

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kalın köyü çevresinde meydana gelen olayda, pikniğe giden ve pancar sulayan vatandaşlara saldıran kurt çevrede paniğe neden oldu. Kurdun saldırısı sonucu yaralanan vatandaşlar tedavi altına alındı.

Kalın köyünde dün akşam Kızılırmak civarında pikniğe giden bir aileye saldıran kurt, kurku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Kurdun saldırısı sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan ve Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alınan 50 yaşındaki Ahmet Topçu, kaynar suyu kurda dökerek ucuz kurtulduklarını anlatarak, devletin bir ekip çıkararak bu soruna çözüm bulmasını istedi.

TCDD’de işçi olarak çalışan Topçu, 11 kişilik ailesi ve yakınlarıyla piknik yaparken kurdun saldırısına uğradıklarını ifade etti. Dün akşam 20.30 sıralarında yemek yedikten sonra bir hayvan gördüğünü aktaran Ahmet Topçu, ”Önce tilki sandım, ceylan gibi üstüme atladı. Atlar atlamaz zaten kolumu ısırdı. Kolumu kurtarayım derken parmağımı ısırdı. O sırada oğlum yetişti. Kaynım falan vardı, birlikte bağladık, o sırada keskin bir şey de yoktu, orada kaynamış su vardı. Onu dökünce oradan uzaklaştı. Sabah da Kalın köyünde pancar sulayan bir arkadaşa saldırmış. Suya düşmüşler suyun içinde boğup öldürmüş.” dedi.

Devletin önlem almasını isteyen Topçu, “Bir ekip çıkarması lazım, bunları durdurmazlarsa gelecekte hep sıkıntı olacak. Vatandaş arazisine, tarlasına gidemez.” diye konuştu.

KURDU BOĞMUŞ

Kalın köyünde sabahın erken saatlerinde pancar sularken kurdun saldırısına uğrayan 40 yaşındaki Kemal Keleş de kaldırıldığı Üniversite Hastanesi'nde tedavi görüyor. Kızılırmak kenarındaki tarlasında pancar sularken kurdun saldırısına uğrayan Keleş, kurdu, birlikte düştüğü suda boğup öldürerek, hayatını kurtardı.

Hastanenin Ortopedi servisinde yatan Abdurrahman Kara ise sabah pancar sularken, arkasını döndüğünde kurdun karşısına çıktığını anlattı. Kara, “Bir süre kurt ile boğuştuk, yere yatırdım, baktım yoruluyorum, kalpten de rahatsızım, bıraktım kaçtı. Motora bindim kapıları kapattım. Bu kez motordayken saldırmaya çalıştı, kafasına levyeyle vurdum gitti. O gidince telefon uzaktaydı alıp haber verdim.” şeklinde konuştu.

“ARAZİDEKİ KURTLAR DEĞİL”

Saldıran kurdun bu yöreye ait olmadığını söyleyen 69 yaşındaki Kara, kurdun bir hayvanat bahçesinden, domuzları öldürsün diye bırakıldığını iddia ederek, “Buraların kurdu değil, canavar gibi yani. 70 yaşına geldim böylesini görmedim. Parkta yaşayan kurdu nasıl bırakırsın. Adam görmemiş. Oradan geldiği söyleniyor. Yoksa bizim arazideki kurtlar değil yani. Dağdaki kurtlar insana yaklaşmaz. Domuzlar için getirildiği söyleniyor. Sayıları çoğalmış, pancarlara zarar veriyor diye galiba.” görüşünü savundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.