Sivasspor averajla zirvede

Sivasspor averajla zirvede

Turkcell Süper Ligde 22. hafta mücadelesi bugün yapılan maçlarla tamamlanırken, Sivasspor, 45 puan ve averajla liderliğini sürdürdü.

Haftanın son maçında Galatasaray, deplasmanda Konyaspor’u 11. dakikada Arda’nın attığı tek golle 1-0 yendi. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle puanını 40’a çıkarmayı başardı. Ligde düşme hattında bulunan Konyaspor ise 24 puanda kaldı.

Ligde Sivassapor, bu hafta deplasmanda Fenerbahçe’ye 4-2 yenilmesine karşın liderliğini korudu. Sivasspor, 45 puan ve averajla ilk sırada yer alırken, deplasmanda Umut’un attığı tek golle Antalyaspor’u 1-0 yenmeyi başaran Trabzonspor ise 2. sırada haftayı tamamladı. Haftanın açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 2-1 yenmeyi başaran Beşiktaş, 42 puanla 3., 40 puana sahip takımlardan Fenerbahçe, averajla 4. ve Galatasaray ise 5. sırada yer aldı.
GOL KRALLIĞI
Turkcell Süper Lig’de 22. hafta mücadelesi geride bırakılırken, Galatasaray’dan Milan Baros 15 golle ilk sıradaki yerini korudu. Ligde düşme hattında bulunan Kocalesipor’un golcü futbolcusu Taner Gülleri ise 13 golle 2. sırada yer aldı. Bu futbolcuları 12 golle Sivasspor’dan Mehmet Yıldız, 10’ar golü bulunan Gaziantepspor’dan Tabata ile Eskişehirspor’dan Youla izledi. Ligde bu hafta toplam 17 gol kaydedildi. Ligin zirvesini de yakından ilgilendiren ve 4-2 evsahibi takımın üstünlüğüyle tamamlanan Fenerbahçe-Sivasspor maçı ise haftanın en gollü mücadelesi oldu. 5 maçı evsahibi, 2 maçı da deplasman takımlarının kazandığı bu haftada 2 maç da beraberlikle bitti.    
FENER’E EVİNDE YAN BAKILMIYOR
Turkcell Süper Lig’de sahasında lider Sivasspor’u 4-2 yenerek, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdüren Fenerbahçe’ye Kadıköy’de yan bakılmıyor. Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda taraftarının desteğiyle yaptığı 12 lig maçında 9 galibiyet alırken, 2 maçta berabere kaldı, sadece 1 kez sahadan yenik ayrıldı. Fenerbahçe, 22 hafta sonunda ligdeki 40 puanın 29’unu sahasında topladı. Ligde sahasında Galatasaray, Beşiktaş ve Sivasspor gibi şampiyonluk yarışındaki rakiplerini mağlup eden Fenerbahçe, Hacettepe’ye 7, Bursaspor’a 5, Galatasaray ve Sivasspor’a da 4’er gol attı. Sarı-lacivertliler, ligdeki 43 golünün 33’ünü Kadıköy’de taraftarının önünde rakip filelere gönderdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Trabzonspor ve Gaziantepspor ile berabere kalan Fenerbahçe, tek yenilgisini ise Kayserispor’dan aldı.
Sivasspor ise, deplasman maçlarında ise iç sahadaki başarılı performansından çok uzak bir grafik çiziyor. Bu sezon sahasında yaptığı 11 maçın 10’undan galibiyetle 1’inden ise beraberlikle ayrılan Sivasspor, sahasındaki bu başarılı performansını deplasman karşılaşmalarına yansıtamadı. Sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında 4 Mayıs 2008 günü Galatasaray’a 5-3 yenilen, bu mağlubiyetin ardından bu sezonun ilk haftasında Kayserispor ile berabere kalıp, Bursaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Denizlispor, Konyaspor, Gaziantepspor, Hacettepe, Galatasaray, Kocaelispor ve Eskişehirspor’u mağlup etmeyi başaran Yiğidolar, evindeki maçlara oranla deplasmanda başarısız bir grafik çizdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.