Sivas Barosu’ndan ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı

Sivas Barosu’ndan ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı

Sivas Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Serap Hergüner 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.Hergüner, Türk kadının dünyanın bir çok...

Sivas Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Serap Hergüner 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Hergüner, Türk kadının dünyanın bir çok ülkesinden önce sosyal ve siyasal haklarını kazanmasına rağmen, bugün geldiği noktada yaşam hakkı için mücadele eder hale geldiğini söyledi. Hergüner, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi için ivedi ve radikal bir takım önlemlerin alınması gerekliliğini yeniliyoruz. Ancak bu önlemlerden kastımız sadece kağıt üzerinde kalan mevzuat değişiklikleri gibi sığ bir beklenti olmayıp yasalara işlerlik kazandıracak olan toplum eğitimi ve bunun sonucunda da oluşacak toplum bilincidir. Biz, kızlı erkekli okumayı tahrik sayan, kadın erkek eşitliğini reddeden, kadınların sokağa çıkmasını edepsizlik sayan, dini yanlış yorumlayıp bir de bunu siyasete alet eden, kadını eve kapatan, eğitim ve gelişimini engelleyen zihniyetlerin değişmediği sürece kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önüne geçileceğine inanmıyoruz. Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, eşitliğin mutlak olduğu, barış ve huzur içerisinde olan bir Türkiye umuduyla tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlar, Kadın haklarımızın temeli olan Cumhuriyete, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun ilkelerine olan bağlılığımızı yineleriz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.