Sivas Atlı Polis Birliği Kapatılıyor

Sivas Atlı Polis Birliği Kapatılıyor

Sivas Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 'atlı polis birliği' kapatılıyor. Birliğin gitmemesi için Sivaslılar sosyal medyada çalışma başlattı.Geçtiğimiz yıl Ekim ayın oluşturulan ve Sivasspor...

Sivas Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 'atlı polis birliği' kapatılıyor. Birliğin gitmemesi için Sivaslılar sosyal medyada çalışma başlattı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayın oluşturulan ve Sivasspor Binicilik ve Atlı Cirit Tesislerinde zorlu bir eğitim alarak devriye görevine başlayan atlı polislerin görev yaptığı birimin kapatılacak olması, Sivaslıları üzdü. Birimin oluşturulmasının şehrin vizyonu açısından önemli olan ve bir yıldır polis-vatandaş arasındaki diyalogların gelişmesinde önemli ölçüde yol kat eden atlı polis birliğinin Ankara’ya çağırıldığı öğrenildi.

Modern ülkelerin pek çoğunda polisiye hizmetlerin en temel unsurları arasında yer alan Altı Polis Grup Amirliği, İçişleri Bakanlığı oluruyla, Sivas Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulmuştu. Toplumsal olaylarda araçların giremediği arazi ve alanlarda çevre güvenliği sağlamak, tören geçişleri ve sportif faaliyetlerde daha etkin ve verimli bir şekilde görev yapabilmek ve halkla ilişkilerde sempati oluşturabilmek amacıyla kurulan birliğin kapatılacak olması hem birimde görev yapan polisleri hem de Sivaslıları üzdü.Atlı polisler görev yaptığı her programda büyük ilgi görüyordu.

Bir yıldır Sivas halkına hizmet veren 6 adet ağırkanlı yüksek grup engel atlama atları, Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Atlı Birliği’ne gönderilecek. Sivaslıların ilgi ve sevgisini kazanmasına ve başarılı işlere imza atmalarına rağmen birliğin hangi sebeple kapatıldığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.