Sisi'ye darağacını gösterdiler

Sisi'ye darağacını gösterdiler

Mursi yanlıları, gösterilerini her geçen gün daha da artırdı. Yüz binlerce eylemci, Cuma namazında, Sisi'nin sonunun darağacı olduğunu haykırdı

MISIR'da Mursi'yi koltuğundan indirip darbe yapan El Sisi, Başbakan yardımcısı ve savunma bakanı oldu.
Ama "Darağacı korkusu" bitmedi.

Mursi yanlıları, bir türlü pes etmedi ve her geçen gün, güçlenerek protestolarını daha da ileriye götürdü. Dün Cuma namazı için her 4 esnaftan 3'ü dükkanlarını kapatarak meydanları doldurdu.

Milyonları bulan demokrasi yanlıları, "Benim Başkanım Mursi, Sisi için idam" sloganları attı.

Benzer pankartlar taşıdı. En-Nahda Meydanı'nda toplanan yüzbinler, Mursi'yi alana kadar pes etmeyeceklerini haykırdı.

MURSİ GÖREVİNE DÖNSÜN

Göstericiler yürüyüş sırasında Mursi'nin görevine iadesini isteyip, Sisi'yi kınadı. Adeviyye Meydanı'nda da toplanan grup, topluca cuma namazı kıldı. Sahil kenti İskenderiye ile El-Minya, El-
Feyyum, Beni Suveyf ve Şarkiye illerinde de darbe karşıtı gösteriler düzenlendi. Bu arada askeri uçaklar da gösterilerin devam ettiği alanların üzerinden Mısır bayraklarıyla uçuş yaptı.

DİRENİŞE DEVAM

Mısır'ın Selefi şeyhlerinden Muhammed Abdulmaksut, Rabiatul Adeviye Meydanı'nda verdiği cuma hutbesinde, Mursi görevine geri dönünceye kadar gösterilere devam edeceklerini söyledi. Abdulmaksut, "Gösterilere son verecek olursak güvenlik güçleri bize istediği gibi zulmedecek. Bu nedenle kanımızın son damlasına kadar burada kalacağız" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.