Sırrı Süreyya Önder'den Chp'ye: Malatya'da Mehmet Ali Ağca'yı Aday Gösterin

Sırrı Süreyya Önder'den Chp'ye: Malatya'da Mehmet Ali Ağca'yı Aday Gösterin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "CHP ve onun medyadaki değnekçileri, nice zamandan beri bizi bölücülükle suçluyorlar.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "CHP ve onun medyadaki değnekçileri, nice zamandan beri bizi bölücülükle suçluyorlar. Bu bölücülükte bizim altın madalyamız olsun. Diyorlar ki ‘oyları bölmeyin’ Ben de onlara dedim ki, ‘biz bu ülkenin, bu toprakların en şerefli insanlarıyız."
CHP’nin İstanbul, Ankara ve Hatay adaylarını tek tek eleştiren Önder, "Peki bunlara kim zarar vermiyormuş? Mansur Yavaş zarar vermiyormuş. Deniz Gezmiş’e, o partide görev yapmış Eşber Yağmurdereli’ye, Yılmaz Güney’e katil, çeteci diyen bunlara zarar vermiyormuş. Benim bir önerim var Malatya’ya da Mehmet Ali Ağca’yı adaya gösterin, kesinlikle kazanırsınız." değerlendirmesinde bulundu.

HDP, Ankara İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nde 59 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder burada yaptığı konuşmada, iddialı olduğunu dile getirdi. Önder, "Gezi direnişinin halklara bizden saklanan iktidar tükürsek yüzüne gelecek kadar yakınımızdaymış, tekmemizi vurduğumuz da devrilecek kadar aşağıdaymış, bunu gördük, bunu pratikleştireceğiz." diye konuştu.

"MANSUR YAVAŞ ZARAR VERMİYORMUŞ"

Yönetecekleri kentlerin kadın kentleri olacağını kaydeden Önder, CHP’nin kendisine yönelik eleştirilerine şöyle cevap verdi: "CHP ve onun medyadaki değnekçileri, nice zamandan beri bizi bölücülükle suçluyorlar. Bu bölücülükte bizim altın madalyamız olsun. Diyorlar ki ‘oyları bölmeyin’, peki dedik ilkesel olarak ‘kentlere yaklaşımınız nedir? diye sorduk. Gelin anlatın dedik. Bize dediler ki, ‘sizinle yan yana görünmemiz bize zarar verir.’ Ben de onlara dedim ki, ‘biz bu ülkenin, bu toprakların en şerefli insanlarıyız. Ömrümüz faşizmle mücadele ile geçmiş. Mazlumun yanından ayrılmamışız. Bizim yanımızda olana kendini bilen için şereftir."

"İSTANBUL'UN BETONARME İLE ÖZDEŞLEŞEN İLÇESİNİN ADAMINI ADAY GÖSTERDİNİZ"

CHP’lilerin söylediğini yüksek sesle bir tek şey üzerine koymadan söylediğini aktaran Önder, "Yetkili kurumlarınız, sizler hırsız dediniz, dolandırıcı dediniz’ vebali günahı sizin boynunuza ne siz özeleştiride bulundunuz ne o benim burada ne işim var dedi. Tuttunuz Sarıgül’ü, İstanbul’un betonarme ile özdeşleşmiş ilçesinden adamı aldınız, ‘bu umudumuzdur’ dediniz. Bu sizi utandırmayacak, bu size zarar vermeyecek, yoksullar, mazlumlar size zarar verecek öyle mi? Gezi direnişinde canlarını yitiren Hataylı canlarımıza marjinal diyen adamı aldınız belediye başkan adayı ettiniz. Bize oylarımızı bölmeyin diyorsunuz öyle mi? param parça edeceğiz sizleri. Alırsınız Mansur Yavaş’ı, alırsınız Sarıgül’ü, alırsınız Hatay Belediye Başkanı’nı ve alırsınız size akıl veren bir sürü sağcıyı hep birlikte Maraş katliamını, Sivas katliamını anma törenlerine gidersiniz. Biz de sizin oyunuzu bölmemiş oluruz, gidecek yüzünüz kalırsa.” görüşlerini dile getirdi.

"AKP'NİN BELEDİYE HİZMETLERİNE BAKACAK MECALİ KALMADI"

AK Parti’nin de devrildiğini, AK Parti diye bir hükümetin olmadığını savunan Önder, belediyeleri ile beraber hepsinin uykusunu yitirdiğini, ‘acaba bugün hangi hırsızlığımız ortaya çıkacak’ dediğini öne sürdü. Önder, AK Parti’nin belediye hizmetlerine bakacak mecalleri kalmadığını belirterek, "İddia ediyorum seçimi göremeyecekler." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.