Şırnak'ın değişen yüzü...

Şırnak'ın değişen yüzü...

Son yıllarda yapılan yatırımlarla çehresi değişen şırnak'ta, eğitim, sağlık ve kamu hizmetlerindeki artan kalite yöre insanının yüzünü güldürüyor

2012 Yılında hizmete girmesi beklenen havaalanıyla,  şehrin ekonomisini sürekli canlı tutan habur sınır  kapısı'nın daha da ön plana çıkmasını bekleyen şırnaklılar, kentin değişen ve gelişen yüzünü ilgiyle izliyor

Son 10 yıl içinde doktor sayısı 30 kat artan şırnak'ta toki tarafından yaptırılan konutlar da göze çarpıyor
Şırnak valisi vahdettin özkan: ''10 yıl içinde devletin ve hükümetin etkin bir şekilde getirdiği hizmetlerin kalitesi ve etkinliği şırnak'ta yöre insanının yüzünü güldürdü''

Arif Yakıcı - Son yıllarda yapılan yatırımlarla çehresi değişen Şırnak'ta, eğitim, sağlık ve kamu hizmetlerindeki artan kalite yöre insanının yüzünü güldürüyor.
1990 yılında il olan ve her geçen gün artan nüfusu ile giderek büyüyen Şırnak, Türkiye'nin Irak'a açılan en önemli kapılarından olan Habur Sınır Kapısı'nın ekonomisine kattığı hareket ve canlılıkla da gelişiyor.
Son yıllarda yapılan yatırımlar, kaliteli ve etkin kamu hizmeti, hastanelerde hızla değişen tıbbi teknoloji, uzman doktor sayısının beklenenin üzerinde artması, 2012 yılında hizmete girecek olan havaalanı ve TOKİ tarafından yaptırılan toplu konutlar Şırnak'ın değişen ve gelişen yüzüyle dikkati çekiyor.
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin sürekli değiştiğini ve geliştiğini, bunun sonucunda vatandaşın devlete olan güveninin arttığını dile getirerek, ''10 yıl içinde devletin ve hükümetin etkin bir şekilde getirdiği hizmetlerin kalitesi ile etkinliği, Şırnak'ta yöre insanının yüzünü güldürdü'' dedi.
Kamu hizmetlerinin yaygınlığı, etkinliği ve kalitesinin artışı ile belli alanlardaki iyileşmelerin fark edildiğini ifade eden Özkan, 10 sene önce Şırnak'ta ortalama 5 uzman doktorun bulunuğunu, şu an ise uzman hekim sayısının 160'ın üzerine çıktığını kaydetti.
Aile hekimliği uygulamasıyla bütün ailelerin birebir sağlık hizmetine kavuşmasının çok önemli olduğunu belirten Özkan, hastanelerdeki tıbbi teknoloji alt yapısının artık herhangi bir Anadolu şehrinden farklı olmadığını vurguladı.

KIRSALDAKİ HER ÖĞRETMENE LOJMAN
Şırnak'ta eğitime verdikleri öneme de dikkati çeken Vali Özkan, öğretmenlere lojman yapımına ağırlık verdiklerini ifade ederek, özellikle kırsal alanda görev yapan tüm öğretmenlere lojman sağlayacaklarını kaydetti.
Özkan, ''Maliye Bakanlığı ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla kırsal bölgelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlerimizin tümüne lojman yaptırıyoruz. Bu lojmanlar dayalı döşeli, apart türü olacak. Öğretmenlerin sağlıklı bir şekilde hizmet etmesi, kentte uzun süre kalması ve motivasyonları açısından lojmanlar önemli. Bu sayede Şırnak'taki eğitim kalitesinin de artacağına inanıyorum'' dedi.
Ulaşım alanındaki çalışmaların da sürdüğünü de belirten Özkan, inşaatı devam eden Şırnak Havaalanı'nın 2012 yılında bitirilmesinin planlandığını bildirdi.
HABUR TÜRKİYE VE ŞIRNAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ-
Habur Sınır Kapısı'nın Şırnak için çok önemli olduğuna da dikkati çeken Vali Vahdettin Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Habur Sınır Kapısı her gün çok dinamik. İşlem hacmi, Irak'a giren çıkan araç ve insan sayısı itibariyle çok hareketli bir süreç yaşamaktadır. Global krizin de etkisiyle tüm dünyada son 2-3 yıl içinde genel olarak ihracat azalıyor. Ulusal düzeyde ülkemizdeki diğer 13 kara sınır kapısında bir azalma görülürken, ihracat rakamlarında Habur'da yüzde 50 oranında bir artış var. Giren ve çıkan araç sayısında artış var. Günde 4-5 bin araç girip çıkıyor. Habur'daki bu artışlar hem yöremiz, hem ülkemiz açısından önemli.''
Cudi Dağı'nın kötü değil iyi anılmasını istediklerini de dile getiren Özkan, yöre halkında, Nuh Peygamber'in gemisinin bu dağda karaya oturduğuna dair inancın olduğunu, bu nedenle Cudi Dağı'nın inanç turizmine açılabileceğini bildirdi.
Vali Özkan, TOKİ'nin Şırnak'a yaptığı 800 konut ile vatandaşların yaptırdığı lüks konutların kentin çehresini değiştirdiğini, güzelleştirdiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.