Sırbistan'da Cami Yakılması Davasında Tüm Sanıklar Beraat Etti

Sırbistan'da Cami Yakılması Davasında Tüm Sanıklar Beraat Etti

Sırbistan'da 2004 yılında iki caminin yakılması davasında yargılanan 10 sanık da beraat etti.

Sırbistan'da 2004 yılında iki caminin yakılması davasında yargılanan 10 sanık da beraat etti. Camideki yangını söndürmeye çalıştığı belirtilen sanıklar ise polisle çatışmak suçundan 4 ay hapse mahkum edildi.

Başkent Belgrad'da görülen davada 2004 yılında Belgdrad Bayraklı Camii ve Niş Camii'nin yakılması olayına katıldıkları iddia edilen sanıklar, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

Sırbistan Müftüsü Muhamed Yusufspahiç, mahkemede verdiği ifadede sanıklardan Miloş Radisavlyeviç Kimi ve babası Rade'nin camiyi yakmaya değil, yangını söndürmeye ve camidekilerin kurtarılmasına yardımcı olduklarını söyledi. Müftü, cami yakılması olaylarından polis güçlerini sorumlu tuttu. Mahkeme, 10 kişiyi de cami yakmak suçundan aklarken, aralarında söz konusu 2 kişinin de bulunduğu 3 sanığı polisleri yaralamaktan 4 ay hapse mahkum etti.

17 Mart 2004'te Kosova'daki Sırplarla Arnavutlar arasında çıkan ve 19 kişinin öldüğü şiddet olayları sırasında söz konusu camiler yakılmıştı. Yangında, aralarında el yazması eserlerin de bulunduğu 7 bin kitap kül olmuştu. Her iki cami daha sonra yeniden inşa edilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.