Sınav değil işkence!

Sınav değil işkence!

Yabancı Dil Sınavı (YDS) Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Sınav yerinin şehir merkezine çok uzak olması ve sınav öncesi yapılan aramalar ise adayları çileden çıkarttı

Yabancı Dil Sınavı (YDS) 5 Nisan Pazar günü Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Sınav yerinin uzaklığı, ulaşım zorluğu ve sınav öncesi yapılan aramalar adayları çileden çıkarttı. Sınav yerinin şehir merkezine uzak olması adayları zor durumda bıraktı. Birçok aday sınava girmek için Bosna-Hersek Mahallesi'nden gelmek zorunda kaldı. Otobüs sınav yerine gelen adaylar balık istifi halinde yolculuk yapmak zorunda kaldı. Arabalarıyla sınav yerine gelen adaylar ise hem araçlarını park etmede hem de anahtarlarını teslim etmede büyük bir sıkıntı yaşadı. Ulaşım zorluğu nedeniyle birçok aday sınava son dakikada yetişti. Sınav öncesi yapılan güvenlik aramaları ise en üst seviyede idi. Sınavın yapıldığı fakülte kapılarının girişlerine güvenlik kameraları konuldu. Adayların üzeri tek tek arandı ve X-ray cihazlarından geçirildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ABARTILDI

Bozuk para, anahtar, cüzdan hatta kemer bile sınav salonuna alınmadı. Adaylar, cep telefonu, cüzdan, ev veya araba anahtarını olan fakültelerin kantinlerine açılan emanet bölümüne 3 TL karşılığında teslim etti. Böylece sınav öncesi "emanetçilik" adında yeni bir sektör ortaya çıktı. Üzerlerinde ehliyet veya mesleki kimlik kartı bulunan adaylar ise sınava alınmadı. Adaylar ve görevli polis memurları arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Adayların 70 TL ödeyerek girdiği YDS çileye döndü. 2.5 saat süren sınav çıkışında da bildik manzaralar yaşandı. Adaylar otobüslerde ayakta bile yer bulamadı, şehir merkezine gidebilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı.

BİZİM GÜNAHIMIZ NEYDİ?

2010 yılında yapılan KPSS sınavında kopya skandalının ardından her yıl artan güvenlik önlemleri artık adaylara psikolojik bir işkenceye döndü. Adaylar sınav salonlarına su hatta mendil bile alamıyor. Yaşananlara tepki gösteren adaylar, "5 yıl önce birileri kopya çekti. Bunun cezasını biz çekiyoruz. Mutlaka güvenlik önlemi olmalı. Ama evimizin anahtarını bile içeriye alamıyoruz. Kemerle içeriye giremiyoruz. Hatta içeriye su ve mendil bile sokamıyoruz. Böyle bir mantıksızlık olmaz" diyerek tepki gösterdi. Başka bir aday ise "Selçuk Üniversitesi'nde okuyorum. Arkadaşımla beraber sabah saat 07.00'de evden çıktık. 2 saatte ancak Köyceğiz Kampüsü'ne gelebildik. Tramvayda da otobüste balık istifi halinde yolculuk yaptık. Sınav öncesi hem fiziken hem de psikolojik olarak çökmüş durumdayız. Bu sınavın yeri şehir merkezindeki okullarda olmalıydı. İnşallah önümüzdeki dönemlerdeki ALES sınavını şehir merkezinde yaparlar" dedi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum