Silopi’ye Gelen Ezidiler İçin Ek Çadırlar Kuruldu

Silopi’ye Gelen Ezidiler İçin Ek Çadırlar Kuruldu

Irak'ta yaşanan olaylardan sonra bölgelerini terk eden Ezidiler için Şırnak'ın Silopi ilçesinde çadırlar kuruldu. Çadırlar daha önce tahsis edilen konutların yanında ek olarak yapılıyor.    Selefi Irak Şam İslam Devleti...

Irak'ta yaşanan olaylardan sonra bölgelerini terk eden Ezidiler için Şırnak'ın Silopi ilçesinde çadırlar kuruldu. Çadırlar daha önce tahsis edilen konutların yanında ek olarak yapılıyor.

    Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırıları sonucu topraklarını terk eden Ezidilerin kaçışları devam ediyor. Erbil ve Duhok’tan sonra Türkiye’ye sığınan Ezidiler, Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Habur üzerinden Türkiye’ye gelen Ezidiler için Silopi’de daha önce yapılan konutlar tahsis edildi. Ancak sayılarının artması sonucu konutlar yetersiz kaldı. Bu durum karşısında Silopi Belediyesi konutların yanında Ezidiler için ek çadırlar kurdu.

    Silopi’ye gelen Ezidilerin sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, "Konutlar tamamen dolmaya başladı. Ekiplerimiz şu an çadır kurmaya başladılar. Arkadaşlarımız yeni gelen insanların acil ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Şu an burada 400'e yakın insan var ayrıca Silopili vatandaşların evlerinde kalanlar da var. Vekillerimiz, sınırın karşı tarafında bulunan, pasaport sorunu yüzünden gelemeyen insanların sorunları için çözüm üretmeye çalışıyor. Burada Silopi halkına çok teşekkür ediyorum evlerini Ezidilere açtılar. Onların temel ihtiyaçları konusunda çok hassas davranıyorlar ve her konuda üzerlerine düşenleri fazlasıyla yapıyorlar." diye konuştu.

    Silopi'ye Sincar bölgesinden geldiğini söyleyen Ezidi ailelerden Sait Zuzar, "Sincar bölgesinden kendi imkanlarımızla kaçtık. Oralarda binlerce yezidi mahsur kaldı, çoğu dağa kaçmak zorunda kaldı. Dağa kaçanların çoğu açlık ve susuzluktan dolayı hayatlarını kaybetti. Biz de bir sürü akrabamızı geride bıraktık. Çoğunun nerede olduklarından haberimiz bile yok. Şu an diğer taraftan buralara gelmek isteyen binlerce insan var. Bunların buraya gelmesi, yetkililerin bir şeyler yapmaları gerekiyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.