Silifke’de Lise Öğrencileri Yangın Tatbikatı Yaptı

Silifke’de Lise Öğrencileri Yangın Tatbikatı Yaptı

Silifke Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi), öğrencilerine Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin katkıları ile yangın tatbikatı düzenledi.Atatürk Mesleki ve Teknik Anadol...

Silifke Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi), öğrencilerine Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin katkıları ile yangın tatbikatı düzenledi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzenlenen tatbikatta öğrenciler, senaryo gereği çıkarılan yangının söndürülmesini heyecanla izledi. Ders sırasında çalan yangın alarmıyla sınıflarını boşaltan öğrenciler, okulun bahçesinde toplandı. Öğrencinin alarmla birlikte okulu boşaltması ise yaklaşık 50 saniye sürdü. Tatbikatta okulun üçüncü katında, senaryo gereği mahsur kalan kişi itfaiye sepetine alınarak kurtarıldı.

Öğretmenlerin kontrolünde okul bahçesinde yakılan ateşin çevresinde toplanan öğrenciler, yangın söndürülürken itfaiye erlerini pür dikkat izlerken, İtfaiye eri Güngör Üşenmez, yangın söndürme cihazlarının özellikleri ve yangın söndürülürken dikkat edilecek konularda öğrencilere bilgi verdi.

İtfaiye eri Güngör Üşenmez okul bahçesinde tüp yangınlarına karşı neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Üşenmez, yanan bir tüpü su dolu bir kovayla söndürürken, öğrencileri yangın anında panik yapmamaları konusunda uyardı.

110 İtfaiye telefonlarının boş yere meşgul edilmemesi gerektiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri Güngör Üşenmez, "Bir ev yangını 3 dakikada başlar, 4. dakikadan sonra her yeri sarabilir. Bu nedenle 110 itfaiye telefonlarını kimse meşgul etmesin. Yanan yerin adresi verilirken de çok dikkatli vermek gerekir. Yanın ihbarı yapılırken mutlaka yanan yere yakın bilinen bir nokta söylenmeli. Bir yangına ne kadar kısa sürede müdahale edilirse o kadar çabuk söndürülmüş olur" dedi.

Silifke Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) Müdürü Selma Ünal, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibine düzenledikleri tatbikattan ve verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.