Silah desteği almadık

Silah desteği almadık

Özgür Suriye Ordusu Tevhid Sancağı Komutanı Abdulkadir es-Salah, Türkiye dahil hiçbir ülkeden silah desteği almadıklarını söyledi

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun İstanbul Akgün Otel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan ÖSO Tevhid Sancağı Komutanı Abdulkadir es-Salah, “Esed rejimi şu an Halep’in sadece yüzde 30’una hakim. Dışardan silah desteği alsaydık, Halep çoktan düşer ve Esed rejimi şu ana kadar ayakta kalamazdı” diye konuştu.
Ellerindeki silahları, Suriye ordusundan ayrılan askerlerden, Suriye nizami ordusunun depolarından ve çatışmaya girdikleri askerlerden elde ettiklerini ifade eden Salah, “Suriyeli mültecilere kapılarını açan Türkiye’ye özel olarak teşekkür ediyorum. Türkiye’nin yanı sıra Suriye’deki katliamı bir dizi film seyreder gibi seyreden uluslararası toplumdan da acil olarak siyasi ve lojistik destek bekliyoruz” diye konuştu.
“Halep’in yüzde 70’i kontrolümüzde”
“Halep’in yüzde 70’ine hakimiz. Şehirde mümkün olduğu kadar altyapı ve belediye hizmeti de veriyoruz” diyen Salah, “Halep’te Suriye ordusunun tüm tanklarını imha ettik. Karada hakimiyet tamamen bizim elimizde. Rejim, havadan sivillerin bulunduğu yerlere bomba yağdırmak suretiyle Halep halkını bize karşı kışkırtmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.
Halep’in rejimin ekonomik başkenti ve can damarı olduğuna dikkati çeken Salah, bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmaların, genel anlamda Suriye krizini çözecek nitelikte bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Bünyesindeki 10 binden fazla direnişçi ve güçlü lojistiğiyle Suriye’deki en güçlü silahlı gruplardan biri olarak kabul edilen Tevhid Sancağı’nın komutanı Salah, Esed rejimine karşı silaha sarılmaktan başka çarelerinin kalmadığını kaydetti.
Salah, “40 yılı aşkın süredir hakları gasp edilen Suriye halkı artık uyandı. Korku duvarını yıktık artık. Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Rejim artık bitti”
Halep Devrim Konseyi Meclis Başkanı Abdulaziz Selami de, Suriye’de insanlık onuru adına mücadele yürüttüklerini belirterek, “Zafer bizim olana kadar durmayacağız. Allah’ın inayeti, halkımızın sabrı ve direnişi ile galip geleceğiz. Suriye rejimi artık bitmiştir. Ancak enkazı ne zaman kaldırılır bilemiyoruz” diye konuştu.
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.