Sıkışan Sürücüyü İtfaiye Erleri Aracının Kapısını Sökerek Çıkarabildi

Sıkışan Sürücüyü İtfaiye Erleri Aracının Kapısını Sökerek Çıkarabildi

Ankara’da meydana gelen kaza sonrası aracında sıkışan sürücüyü kurtarabilmek için itfaiye erleri bir saat uğraştı. Kazaya karışan TIR sürücüsünün ise ehliyetsiz olduğu iddia edildi.Kaza, Konya Yolu Kepekli Mevkii Samanyolu Evleri’nin...

Ankara’da meydana gelen kaza sonrası aracında sıkışan sürücüyü kurtarabilmek için itfaiye erleri bir saat uğraştı. Kazaya karışan TIR sürücüsünün ise ehliyetsiz olduğu iddia edildi.

Kaza, Konya Yolu Kepekli Mevkii Samanyolu Evleri’nin karşısında saat 14.00 sıralarında meydana geldi. 01 ADK 06 plakalı kamyonetin sürücüsü Umut Güreş, 06 EY 3899 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kaza sonra kamyonetin ön tarafı içe çökerken, TIR’da ise fazla hasar meydana gelmedi.

Sürücü Umut Güreş, kazanın etkisiyle aracında sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerinin etrafında yeni bir kaza ihtimaline karşı kontrollü geçiş sağlanırken, itfaiye elleri sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışma başlattı. Çevredeki vatandaşların da yardıma koştuğu kurtarma operasyonun da itfaiye ekipleri sürücünün sıkıştığı yere takoz yerleştirip, sıkışan alanı biraz genişletmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonuçsuz kalırken bu sırada sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi sıkıştığı yerde yaptı. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından aracın kapısı söküldü. Hemen ambulansa alınan yaralı sürücü Gazi Eğitimi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Sürücü Umut Güreş sıkıştığı yerde kurtarılmayı beklerken, TIR şoförü Şuayip Akça'nın ise aracındaki maddi hasardan şikâyetçi olması dikkat çekti. Ehliyetsiz olduğu iddia edilen Akça'nın olay yerine yakınlarından birini çağırıp, kaza sırasında sürücüymüş gibi göstermeye çalıştığı öne sürüldü. Polis ekiplerine ehliyetini gösterme konusunda sorun yaşatan Akça, daha sonra ifadesi alınmak üzere karakola sevk edildi.

Kaza sonrası olay yerine gelen çekici hurdaya dönen kamyoneti yol ortasından çekti. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.