Şike Davalarının Birleştirilmesi, Yıldırım'ın Dosyasında Değerlendirilecek

Şike Davalarının Birleştirilmesi, Yıldırım'ın Dosyasında Değerlendirilecek

Şike dosyasının Yargıtay’dan dönen kısmında 31 sanığın yargılandığı dava başladı. Bu dosya ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yargılandığı dosyanın birleştirilmesi talebine, Yıldırım’ın yargılandığı dosya üzerinden...

Şike dosyasının Yargıtay’dan dönen kısmında 31 sanığın yargılandığı dava başladı. Bu dosya ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yargılandığı dosyanın birleştirilmesi talebine, Yıldırım’ın yargılandığı dosya üzerinden değerlendirilmesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Olgun Peker ve Haldun Şenman katıldı. Mahkeme Başkanı, sanık ve avukatlara Yargıtay’ın bozma kararına ilişkin görüşlerini sordu. Sanıklar ve avukatlar bozma kararına uyulmasını ancak delillerin yeniden değerlendirilmesini, hukuksuz delillerin dosyadan çıkarılmasını istedi.

Duruşma savcısı da bozmaya uyulması yönünde görüş belirtti. Bu konuya ilişkin ara karar alan mahkeme bozma kararına uyduklarını belirtti ve duruşmaya devam etti.

Mahkeme, sanık ve avukatların taleplerini aldı. Avukat Ali Rıza Dizdar, yargılamada durma kararı verilerek dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. ‘Eski özel yetkili mahkemelerin dosyalarının kaldığı yerden devam eder’ şeklindeki yasal değişikliğin Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade eden Dizdar, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aynı yöndeki talebi haklı bularak KCK dosyasını AYM’ye gönderdiğini hatırlattı.

Avukat Mehmet Karaca, sadece Aziz Yıldırım’ın yargılandığı dosyada değil bu dosyada da yeniden delil toplanıp değerlendirilmesini, hukuksuz delillerin dosyadan çıkarılmasını talep etti. Diğer avukatlar da aynı taleplerde bulundu ve savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesini istedi.

Duruşma savcısı Tahsin Eroğlu, Anayasa'ya aykırılık talepleri yönünden örnek gösterilen İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi kararının incelenmek üzere istenmesini talep etti. Dosyaların birleştirilmesi taleplerinin ise usul ve Yargıtay içtihatlarına uygun olmadığı için reddedilmesini istedi.

Aranın ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanık Bülent İbrahim İşçen hakkında sorgusunun tespiti için zorla getirilme kararı verdi. Sanık Yusuf Turanlı’dan ele geçen silahın antika olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi kararlaştırıldı. Mahkeme, Aziz Yıldırım’ın yargılandığı dosya ile bu davanın birleştirilmesi taleplerinin Yıldırım’ın yargılandığı dosya üzerinden değerlendirilmesine karar verdi. Anayasaya aykırılık yönünden İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden AYM’ye başvuru yaptığı dosyanın örneğini isteyen mahkeme, bu talebin istenen belgeler geldikten sonra değerlendirilmesine hükmetti. Avukatlara savunmaları için süre veren mahkeme duruşmayı 13 Ocak’a erteledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.