Şikayetler internetten

Şikayetler internetten

İnternet üzeri yapılan alışverişlerin her geçen gün daha fazla yoğunlaşması ile birlikte markaların pazarlama stratejisinde şikayet yöntemi çok önemli bir yer aldı

Markalar ile müşterileri arasındaki iletişim günümüzde pazarlama araçlarının çeşitlenmesiyle birlikte daha önemli bir hale geldi. Zorlu rekabet ortamında büyük güçlükle kazanılan müşterilerin, çok kısa bir sürede de kaybedilmesi mümkün oluyor. Bu sebeple artık markaların pazarlama stratejisinde şikayet yöntemi çok önemli bir yer aldı. Nüfusu her geçen gün hızla artan ülkemizde, günde milyonlarca alışveriş yapılıyor. Vatandaş aldığı üründen her zaman memnun kalmıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte şikayetler de artık sanal ortama aktarıldı. Bir çok şikayet sitesi Türkiye'nin dört bir yanından gelen şikayetleri internet ortamına aktarıyor.  İnsanların satın aldıkları ürünleri, kargo işlemleri ve hizmetler hakkındaki şikâyetlerini çevrimiçi olarak firma ve şirketlere iletebilmesini sağlayan bir çok web sitesi var. Üyelik sistemi ile çalışan bu sitelerde şikâyetler ciddi bir incelemeden sonra onaylanmaktadır. Daha sonra gerekli kurum ve kuruluşlara aktarılıyor.

ŞİKAYET ŞAMPİYONU E-TİCARET SİTELERİ

Tüm şikayet sitelerinin verilerine göre genelde en çok şikayet alınan sektör e- ticaret sitesi oldu. İnternet üzeri alışverişin her geçen gün yaygınlaşması ile insanlar, düşük fiyat ve uygun kargo ücretleri sebebi ile internet alışverişine çok yoğun bir ilgi gösteriyor. En çok bu sitelere talep olduğu gibi şikayette en çok bu sitelere geliyor. Genellikle giyim mağazalarının web sitelerine gelen şikayetlerde beden uyumsuzluğu, yanlış ürün ve geç kargo gibi şikayetler yer alıyor. En çok şikayet alan e-ticaret sitesi ise N11.com oldu. Vatandaşın N11.com'dan en büyük şikayeti ise kargoda yaşanan sorunlar, ürün garantisi ve iade hatası şeklinde sıralanıyor. İkinci sırada ise Hepsiburada.com var. Vatandaş Hepsiburada.com'da en çok şikayet ettiği konu ise stokta biten ürünlerin hala var gibi gözüküyor olması. Daha sonra yer alan şikayetler ise ürün tesliminde adres hataları ve geç kargo teslimi şeklinde sıralanıyor.

İLETİŞİMDE İSE TÜRK TELEKOM

2,5 milyondan fazla üyesi bulunan Türkiye'nin en kapsamlı şikayet sitesi olan “Sikayetvar.com'un” verilerine göre iletişim alanında en çok şikayet alan firma Türk Telekom oldu. Vatandaş en çok Türk Telekom'un her yerden çekmemesinden şikayetçi. Türk Telekom'un müşteri hizmetlerinin ilgisizliğinden de yakınan vatandaş ikinci sırada da bu şikayete yer veriyor. Türk Telekom'a 2016 yılı içerisinde 800'ü aşkın şikayet geldi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.