Sık Sık Kazaların Yaşandığı Kavşakta Yine Kaza Olunca Mahalleli İsyan Etti

Sık Sık Kazaların Yaşandığı Kavşakta Yine Kaza Olunca Mahalleli İsyan Etti

Ankara’da, virajı alamayan otomobil aydınlatma direğini devirerek yol ortasında takla attı. Sık sık kazaların olduğu kavşak nedeniyle mahalleli isyan etti.Kaza, Yenimahalle ilçesi Ankaralılar Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Tuğba...

Ankara’da, virajı alamayan otomobil aydınlatma direğini devirerek yol ortasında takla attı. Sık sık kazaların olduğu kavşak nedeniyle mahalleli isyan etti.

Kaza, Yenimahalle ilçesi Ankaralılar Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Tuğba Gündoğdu yönetimindeki 06 BH 862 plakalı otomobil, Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nun önünde bulunan kavşağa aşırı süratli girdi. Hızını alamayan otomobil önce yol ortasında bulunan aydınlatma direğini devirdi. Yolun karşısına geçerek otobüs durağını sıyırıp yol ortasında takla atarak durabildi. Kazada sürücü Tuğba Gündoğdu yaralandı.

Olayı gören mahalle halkı kaza yerine ambulans, itfaiye ve polis çağırdı. İtfaiye yardımıyla otomobilden çıkarılan yaralıya ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Yaralı daha sonra hastaneye kaldırıldı. Polis kazayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Sık sık bu kavşakta kazalar yaşandığını dile getiren mahalle halkı yaşanan son kaza nedeniyle bu duruma isyan etti. Bir görgü tanığı, “Her hafta iki ya da üç araba bu yönden gelip hız alamıyor ve karşı tarafa devriliyor. Geçen hafta da biri bahçeye girdi. Burada ciddi anlamda can güvenliği problemi var. Yazıktır buna. Burada yürüyen insanlar olabilirdi. Geçen hafta iki araba oldu aynı şekilde. Bir önlem alınması gerekiyor. Burada yaşayan insanlar son derece mutsuz. Akşam vakti çoluk çocuk burada yürüyor. Yani can güvenliği yok. Burada yapılması gereken ne ise yapılması gerekiyor. Çok üzgünüm” şeklinde konuştu.

Diğer bir mahalleli ise, “Biz her gün ya da gün aşırı burada aynı tür kazayı görüyoruz. Yolda iki taraflı olarak hata var. Viraj hatası var. Kimse yolun meyilli olduğunu fark edemiyor. Ya okulun duvarına çarpıyorlar ya da bu tarafta oluyor. Bir kaç gün önce de aynı tarz kaza oldu. Ve arabalar çok hızlı geliyor. Okul olmasına rağmen buraya hız kesici bariyer konmadı. Biz dile getirmemize rağmen bunun bir maliyet unsuru olduğu söylendi. Burada okul olmasına rağmen burada hız kesici bariyerimiz yok. Sürekli kazalar oluyor. Biz sürekli bunu yaşıyoruz. Burada çocuklarımız var. İnsanlar var. Lütfen birisi buna bir çözüm bulsun. Biz artık bunları görmekten çok üzüldük. İnsanlar yaralanıyorlar. Ölümlü kaza da olabilir. Lütfen bir yetkili el atsın” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.