Siirtliler, Kitap Kumbaraları Sayesinde Yeni Kitaplıklar Oluşturuyor

Siirtliler, Kitap Kumbaraları Sayesinde Yeni Kitaplıklar Oluşturuyor

Siirt Zübeyde Hanım Lisesi öğrencilerinin, 'Zübeyde Hanım Lisesi Kitap Kumbarası Projesi' kapsamında şehrin çeşitli yerlerine koydukları kitap kumbaralarında toplanan kitaplar, yeni kitaplıklar oluşturulmasına katkı sağlıyor.'Zübeyde Hanım...

Siirt Zübeyde Hanım Lisesi öğrencilerinin, 'Zübeyde Hanım Lisesi Kitap Kumbarası Projesi' kapsamında şehrin çeşitli yerlerine koydukları kitap kumbaralarında toplanan kitaplar, yeni kitaplıklar oluşturulmasına katkı sağlıyor.

'Zübeyde Hanım Lisesi öğrencileri, 'Kitap Kumbarası Projesi' kapsamında şehrin muhtelif yerlerine kitap kumbaraları yerleştirdi. Siirtliler okudukları veya ihtiyaç fazlası kitaplarını bu kumbaralara atıyor. Belirli aralıklarla toplanan kitaplar tasnif edildikten sonra ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılıyor. Kumbaralar sayesinde şu ana kadar birçok köy okulunun kitap ihtiyacı karşılandı. Kumbaralarda toplanan kitaplar, bu sefer de Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağışlandı. Kitaplar, Genel Sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinde ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) oluşturulacak açık kitaplıklarda değerlendirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü İdris Yolbaş, "Kitap Kumbarası Projemiz amacına fazlasıyla ulaştı. İlin muhtelif yerlerine yerleştirilen kitap kumbaraları hem şehre görsel anlamda güzellik katıyor hem kitap okumayı teşvik ediyor. Ayrıca evlerdeki kullanılmayan kitapları kullanıma kazandırarak ihtiyacı olan öğrencileri kitapla buluşturuyor. Vatandaşlarımızdan kampanyamıza yoğun bir ilgi var, ilgilerinden dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar çok sayıda köy okulumuzun kitap ihtiyacını karşıladık. Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de çok güzel bir kitap toplama kampanyası başlatmışlar. Bu güzel kampanyaya çok sayıda kitapla destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve Halkla ilişkiler birim sorumlusu Selçuk Yılmaz ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Genel Sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinde ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde kullanıma açık kitaplıklar oluşturmak amacıyla kitap toplama kampanyası başlattık. Zübeyde Hanım Lisesi öğrencileri kampanyamıza büyük destek verdiler. Desteklerinden dolayı okul müdürü İdris Yolbaş ve öğrencilerine teşekkür ediyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.