Şifa Üniversitesi Manisa'da Velilerle Buluştu

Şifa Üniversitesi Manisa'da Velilerle Buluştu

2014 ÖSYS’de kontenjanını yüzde 100 doldurarak yeni bir başarıya imza atan Türkiye’nin sağlık üniversitesi Şifa, şimdi de kendisine bu güveni besleyen öğrenci ve velileri aile yemeklerinde biraraya geliyor. Türkiye Tabipler Vakfı’nın...

2014 ÖSYS’de kontenjanını yüzde 100 doldurarak yeni bir başarıya imza atan Türkiye’nin sağlık üniversitesi Şifa, şimdi de kendisine bu güveni besleyen öğrenci ve velileri aile yemeklerinde biraraya geliyor. Türkiye Tabipler Vakfı’nın (TÜTAV) bir kuruluşu olan Şifa Üniversitesi, TÜTAV’ın sağlık hizmetlerinde edindiği 35 yıllık deneyimi sağlık eğitimine taşıdı. Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde Türkiye birincisi, Tıp, Diş Hekimliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon'da da Türkiye ikincisi oldu.

Şifa Üniversitesi, hem öğrenci velileri ile tanışmak hem de kendisine duyulan güvene teşekkür etmek için yedi ilde "Büyük Şifa Ailesi Yemekleri" düzenliyor. 21 Ağustos 2014'te Gaziantep'le başlayan yemekler, Balıkesir’in ardından Manisa’da düzenlendi. Anemon Otel’deki yemeğe Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu, TÜTAV Temsilcisi Alaattin Şahin ve üst düzey yöneticiler katıldı. 200’ü aşkın öğrenci ve velinin katıldığı Manisa aile yemeğinde konuşan Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ateş, bu alanda bir ilke imza atarak üniversitenin ilk yılından beri Şifa aile yemeklerini düzenlediklerini söyledi. Bu vesile ile her yıl öğrenci velileri ile biraraya geldiklerini belirten Prof. Dr. Ateş, “Şifa Üniversitesi akademisyeni, öğrencisi ve öğrenci velileri ile birlikte büyük bir ailedir. Biz düzenlediğimiz yemeklerde bu büyük ailenin buluşmasını sağlıyoruz.” dedi. Şifa Üniversitesi’nin, başarılı öğrencilerin tercihinde bir gelenek haline geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ateş, “Şifa Üniversitesi, sağlık alanında eğitim vermek ve istihdam sağlamak amacıyla TÜTAV tarafından kurulmuştur. TÜTAV ve bünyesindeki sağlık kuruluşlarının 35 yıllık deneyimi, kadrosu ve teknolojik altyapısı, kuruluşu ile birlikte Şifa Üniversitesi’ne aktarılmıştır. Henüz dört yıllık bir üniversite olan Şifa’nın, bu başarılarının altında bu 35 yıllık deneyim yatmaktadır.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin, Şifa Üniversitesi’ni bilinçli olarak tercih ettiğini ve yüzde 66’sının Şifa’yı ilk üç tercihi içerisinde yazarak yerleştiğini dile getiren Prof. Dr. Ateş, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 ÖSYS’de de fakültelerimiz ve meslek yüksekokulumuz, yüzde 100 doluluk oranıyla yeni bir başarıya imza attı. Şifa Üniversitesi’ne olan bu güven boşuna değildir. Şifa Üniversitesi 13 sağlık kuruluşu, 800 yatak kapasitesi, yılda ortalama 1,5 milyon hasta tedavisi ile öğrencilerine çok önemli sağlık uygulama olanakları sağlamaktadır. Şifa Üniversitesi hastanelerinde bütün branşlarda verilen sağlık hizmetleri, deneyimli akademik kadro ve teknolojik altyapı zenginliği, Şifa Üniversitesi’nin öğrencilerine de ayrıcalıklı bir eğitim fırsatı sunmaktadır. 2 bin 200 çalışanıyla büyük bir aile olan üniversitemiz, öğrencilerini ve öğrenci velilerini de bu büyük ailenin birer ferdi olarak görmektedir.” diye konuştu.

Şifa Üniversitesi hastaneleri hakkında da bilgi veren Ateş, Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Türkiye’deki JCI akreditasyonu olan altı uygulama ve araştırma hastanesinden birisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ateş, “Üniversitemizde bir öğretim üyesine üç öğrenci düşmektedir. Bu oranla da üniversitemiz Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında birinci, bütün üniversiteler arasında ise ikinci sırada yer almaktadır.” dedi. Ateş, Şifa Üniversitesi’nin ABD ve Avrupa’nın saygın üniversite ve sağlık kuruluşlarıyla yaptığı anlaşmalarla öğrencilerine çeşitli yurtdışı staj olanakları sağladığını da anlattı. Ateş, “Bu yıl 63 tane öğrencimiz, yaz stajını yurtdışında yaptı. Bu sayı içinde yer alan ve henüz 3. sınıfı tamamlamış 18 tıp öğrencimiz, USMLE stajları için yaptıkları başvurularıyla ABD’nin en seçkin üniversite ve hocalarından kabul alarak üniversitemize bir rekor yaşattılar.” diye konuştu.

Şifa’nın Avrupa Birliği Bolonya süreci ile uyumlu bir İngilizce eğitimi uyguladığına dikkat çeken Ateş, Şifa öğrencilerinin hazırlık sınıfı için bir yıl kaybetmeden, yoğunlaştırılmış ve bütün yıllara yayılmış, haftalık 6 ile 10 saatlik bir İngilizce eğitimle yabancı dil eğitimlerini tamamladığını bildirdi. Ateş, Şifa Üniversitesi’nin 2015 Haziran ayı itibarıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan ilk mezunlarını vereceğini, 2015 yılında 415 Şifa mezununun mesleki kariyerleriyle buluşturulacağını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.