Siber tuzağa dikkat!

Siber tuzağa dikkat!

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Son yıllarda büyük artış gösteren siber dolandırıcılık gibi olaylarda üyelerimize hızlı bir şekilde ulaşmaya gayret ediyoruz. Üyelerimizin siber dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını öneriyoruz" dedi

Bilişim Zirvesi Etkinlik AŞ. ve Konya Bilişim Derneğince (KOBİD) düzenlenen, BTvizyon Anadolu Toplantıları'nın Konya etkinliği gerçekleştirildi. Bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe hem kamu hem de özel sektörden katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, BTvizyon Anadolu Toplantıları'nın  bilişim güvenliği konusunda siber suçların artış gösterdiği bulunduğumuz dönemde toplumumuza, özellikle de gençlerimize önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Şehirlerde düzenlenen ve önemli bir sosyal sorumluluğu üstelenen bu platformu tebrik etmemiz gerektiğini söyleyen Öztürk, "Çünkü bilgilendirme ve bilinçlendirme 2002 yılından bu yana her yıl noktasında çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Bu sektör çok stratejik bir öneme sahip. Bilişim teknolojileri bilişim alanının yanı sıra güvenlik ve ekonomik gelişme de öncelikli sıralarda. Ayrıca bu sektör 6-7 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe sahip. Sadece telefonla ilgili rakamlara baktığımızda bu sektörün dinamik bir sektör olduğunu görebiliriz"dedi.

E-TİCARET KONUSUNDA GİRİŞİMCİ OLUN

KTO olarak teknolojiyi verimli bir şekilde kullanarak üyelerine hizmet vemeye çalıştıklarını ifade eden Öztürk, bu anlamda Elektronik İmza ile 1 yıldan bu yana üyeleri Konya Ticaret Odası'na gelmeden oda sicil kayıt belgesi ve faaliyet belgesi verdiklerini bildirdi. Daha ileriki zamanlarda da kanun ve yönetmelikler çerçevesinde ticaret sicil ile ilgili elektronik ortamda belge verme işlemlerini genişletiracaklerini aktaran Öztürk, şunları öyledi; "Son yıllarda büyük artış gösteren siber dolandırıcılık gibi olaylarda üyelerimize hızlı bir şekilde ulaşmaya gayret ediyoruz.

Bilişim teknolojileri alanında e-ticarette çok önemli bir alan. Dolayısıyla bu konuda özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum. E-ticaret konusunda girişimci olun. Çünkü e-ticaret ekonomik anlamda ülkelerin dış ticaretine büyük katkılar sağlamaktadır. Ülkemizde e-ticaret 100 binin üzerinde istihdam sağlayan ve her yıl yüzde 30'luk bir büyüme performansı gösteren bir sektör." ABD, Çin, Hindistan ve Japonya gibi ülkelerin bilişim teknolojileri alanında lider konumda olduğu sektörde Türkiye'nin de yerini alabileceğininin altını çizen Öztürk, "Aslında bizim bilişim teknolojisi üreten ülkelerden eksiğimiz yok hatta fazlamız var. Ancak bunu en iyi şekilde harekete geçirmek, bu alt yapıp oluşturmak çok önemli. inşallah ülkemizde şehrimizde yakın bir zamanda ileri teknoloji üreten ülkeler arasına girmeyi başarır" şeklinde konuştu.

HAKSIZ REKABETE NEDEN OLUYORLAR

BTvizyon etkinliklerinin, Konya'da bilişim konusunun gündemde tutulması için önemli katkı sağladığını söyleyen Konya Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öztürk, "Toplantımızda konuşmacılarımız, Konya İli Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırması Projesi, Değişim ve dönüşüm, İş verimliliği, Nesnelerin interneti, Uç nokta güvenlik çözümleri, E-Ticaret, Bulutta Ticari Yazılımlar, Ağ güvenlik teknolojileri konularında bizlere önemli bilgiler sunacaklar 7 yıl önce üyelerimiz ve toplumun çeşitli kesimleri ile istişareler yaparak Derneğimizin Vizyon ve misyonunu tanımlama çalışması yürüttük" dedi. Kamu Kurumlarının ve Belediyelerin, özellikle bilişim eğitimi alanında, özel sektörle yok edici rekabetin, yıllardır aşmaya çalışılan bir sorun olduğunu söyleyen Öztürk, şunları söyledi: "Sektörümüz mensupları, 2014-2018 Bilgi Toplumu stratejisi ve eylem planında yer verilen, teşvik ve desteklerden, Kosgeb ve İşkur'un sağladığı eleman desteğinden yeterince yararlanamıyor. Staj başlangıcında yapılan SSK girişinin emekliliğe etkili olmaması sektör çalışanlarında mağduriyete neden oluyor. Bilişim alanında işyeri açılışında standartların olmaması nedeniyle, yetkinliğe sahip olmayan kişilerce kurulan bilişim firmaları, haksız rekabete neden oluyor ve karlılığı ortadan kaldırıyor."

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.