Sezonun en zor 90ı

Sezonun en zor 90ı

Konyaspor, Adanaspor maçının hazırlıklarına galibiyet parolası ile başladı.

Konyaspor, Adanaspor maçının hazırlıklarına galibiyet parolası ile başladı. Yeşil-beyazlıların Basın Sözcüsü Güven Öten, Gaziantep Büyükşehir deplasmanında alınan galibiyetin altın değerinde olduğunu söyledi

 

Konyaspor’da gözler, Pazar günü iç sahada Adanaspor ile oynanacak maça çevrildi. Haftayı Gaziantep deplasmanında galibiyetle kapatarak 56 puanla ikinci sıraya yükselen yeşil-beyazlı takımda, Adanaspor karşılaşmasının hazırlıkları bir günlük izinin ardından dün öğleden sonra Tatlıcak tesislerinde yapılan antrenmanla başladı. Bugün teknik-taktik, yarın ve Cuma günü taktik antrenmanlar yapacak olan Kartallar, hazırlıkları Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlayarak tesislerde dinlenmeye çekilecekler. Konyaspor’da, Adanaspor maçı öncesi iki eksik var.. Sarı kart cezalısı Perez ve Selim bu maçta forma giyemeyecekler. Sarı kart cezasını Gaziantep maçında tamamlayan Serbay ise 18 kişilik maç kadrosunda yer alacak.

Ligde, ilk yarının en az yenilen ve 9 golle de en az gol yiyen takımı olan, ancak son haftalarda stresten olsa gerek kalesinde beklenmedik goller gören Konyaspor, son 7 hafta da deplasmanda aldığı 4 galibiyetle zirveye tutundu. Temsilcimiz ligin ikinci yarısında geride kalan haftalarda 11 gol yedi. Konyaspor, bu dönemde, iç sahada Rizespor’a yenilirken, Giresunspor ve Akhisar ile berabere kalarak 7 puan kaybetti. Yeşil-beyazlılar, deplasmanda ise, Karşıyaka, Güngörenspor ve Boluspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u yenerek 12 puan aldı. Konyaspor, ligde kalan son üç maçını ise, Adanaspor ve Elazığspor ile iç sahada, Göztep ile de deplasmanda oynayacak. Hedef, en az 7 puan. Ancak, yeşil-beyazlı yönetici, teknik adam ve futbolcular kalan 3 maçı da kazanarak, ilk iki arasına girerek Süper lige direkt olarak çıkacaklarını dile getirdiler. 

ALTIN DEĞERİNDE BİR GALİBİYET ALDIK

Rakiplerin puanlar kaybettiği haftada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi deplasmanında alınan galibiyetin altın değerinde olduğunu ve kalan haftalar öncesinde büyük moral olduğunu ifade eden Basın Sözcüsü Güven Öten, Adanaspor ile oynayacak karşılaşmanın gerçek anlamda bir final olacağını söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile çok kritik bir maça çıktıklarını belirten Öten, “İyi oyunculardan kurulu rakip karşısında ilk yarı istediğimiz oyunu sergileyemesek de ikinci yarının hemen başında gelen gol bizim adımıza çok iyi oldu. Golden sonra kaçırılan pozisyonu değerlendirebilsek belki daha rahat bir maç olabilirdi. Ama sürekli söylediğimiz gibi Bank Asya 1.Lig’de her takım birbirini yenecek güçte. Bu alınan sonuçlarla bir kez daha ortaya çıktı. Öncelikle alınan bu galibiyetten dolayı teknik heyet ve oyuncularımızı kutluyoruz. 3 puan gerçek anlamda altın değerinde. Şimdi ligin ikincisiyiz ve artık ipler tamamen bizim elimize geçti. Kalan 3 haftalık dönemi rakiplerin sonuçlarını beklemeden kazanarak kapatıp Süper Lig’e yükselmek istiyoruz. İnşallah bunu başarırız. Lig ikinciliği ve alınan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi galibiyeti kalan haftalar öncesinde büyük bir moral oldu” şeklinde görüş belirtti.

Güven Öten, hafta sonu oynayacakları Adanaspor maçının zor geçeceğini belirterek, “İç sahada oynadığımız son 3 maçta kazanamadık. Rakibimizde yakaladığı çıkış ile play-off iddiasını pekiştirdi. Zevkli ve çekişmeli bir maç olacak. Her zamanki gibi taraftarlarımızın takımımızı yalnız bırakmamalarını ve sabırlı olmalarını istiyoruz. Baskı ve stres yaşamayacak takımımız inşallah sahadan 3 puan ile ayrılarak Süper Lig yolunda dev bir adım daha atacak” diye konuştu.  Öten, ayrıca takımın Gaziantep ulaşım ve konaklama masraflarını üstlenen Konya Şoförler Odası Başkanı Kemal Can ile takımımızı Gaziantep maçında yalnız bırakmayarak destek veren taraftarlarımıza da teşekkür etti. 

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.