Seydişehir'den Pakistan'a yardım

Seydişehir'den Pakistan'a yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Konya Anadolu İnsani Yardım Derneği Seydişehir Gönüllüleri sel felaketi ile zor günler geçiren Pakistan halkı için ihtiyaç malzemesi gönderdi.

 Seydişehir halkının verdiği yardımlarla yüklenen kamyonet, Konya'daki diğer yardım malzemeleri ile birlikte, ''Rotamız Pakistan ? Yükümüz İnsani Yardım'' sloganlı yardım gemisiyle Pakistan'a gönderilecek. Yardım gönüllüsü Ali Ulutaş, Seydişehir insanının nerede olursa olsun, ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzattığını söyledi. 
Yardım gemisinin Filistin için Akdeniz'de yola çıktığında 3 bin tonluk bir yardım malzemesi taşıyacağını belirten Ulutaş, malzemelerin, Filistin halkı için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Gemide ilaç, tıbbi malzeme, çimento ve demirin bulunduğunu dile getiren Ulutaş, şunları kaydetti: ''İsrail kanlı bir baskınla gemilerimizi ele geçirmesinden sonra Birleşmiş Milletler ve Türkiye'den oluşan bir koalisyon Aştod limanında bekletilen yardımlarımızı Filistin halkına ulaştırdı. Gazze gemisi şimdi de dost Pakistan halkı için yola çıkacak. Bu konuda hayırsever halkımızın desteklerini bekliyoruz. 3 bin tonluk bir yardımdan bahsediyoruz. Gelin hep birlikte bu gemiyi dolduralım. Kardeş Pakistan halkının yaralarını saralım.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.