Seydişehir’de maaş krizi

Seydişehir’de maaş krizi

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş'de çalışan sendika üyesi işçiler, sendikaya üye olmayan çalışanlara farklı zam verildiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Seydişehir ETİ Alüminyum A.Ş'de sendikaya üye olmayan çalışanlara daha fazla zam yapıldığı iddiası, Çelik-İş sendikasına üyesi işçileri kızdırdı.
Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş'de yaklaşık bin 300 kişi çalışıyor ve bunlardan bine yakını sendikalı...
İşçiler, üniversite mezunu mühendis ve memur kadrosunda çalışanlara yüzde on ile yüzde 25 oranında değişen oranlar da sendika üyesi çalışanlara ise yüzde 6 oranında zam yapılmasına tepki gösterdi ve sendika başkanı Muharrem Oğuz'dan, konuyu dile getirmesini talep etti.
Sendika Toplantı Salonu'nda işçilerle görüşen Muharrem Oğuz, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.
Oğuz, şunları kaydetti:  ''Biz sözleşme zammı uygulandığı zaman 6,40 zam aldık. Fabrikadaki üniversite mezunu mühendis ve memur kadrosundaki arkadaşlara işveren takdir etti, farklı zam uyguladı. Fabrikada görev yapan memur arkadaşlara bizim toplu sözleşmede aldığımız rakamın üzerinde farklı bir zam uygulamasından dolayı çalışanlar arasında ciddi anlamda bir tedirginlik oldu. Bir grup çalışan ücretlerinden memnun olmadıkları için ücretlerinin ya artırılmasını ya da istifa etmeyi düşündüklerini bize gelerek söylediler. Biz de bu düşüncenin doğru bir düşünce olmadığını ve bu düşüncenin kendilerine bir getirisinin olmadığını söyledik. Eğer hak aranacaksa hep birlikte mücadele edilerek alınacağını söyledik. Bu bir hak arayışıdır. Arkadaşlarımız geldiler toplantımızı yaptık dağıldılar. Arkadaşlarımız şuan ki ücretten memnun değil.''
Başkan Oğuz, işçilerin farklı zam uygulamasına gösterdikleri tepkileri işveren ve sendika nezdinde dile getireceklerini sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.