Seydişehir'de girişimcilik kursu ilk mezunlarını verdi

Seydişehir'de girişimcilik kursu ilk mezunlarını verdi

Seydişehir Ticaret Odası Başkanlığı ve Konya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilk kez ortaklaşa yürütülen uygulamalı girişimcilik kursu sona erdi.

İş fikri geliştirme, pazar araştırması, pazarlama, üretim-yönetim, finans ve iş planı gibi konuların ele alındığı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 30'u kadın 60 girişimci adayına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Törene, Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Orhan Koyuncu, KOSGEB Konya Hizmet Merkezi Müdürü Osman Nuri Gönen, Ankara KOSGEB Pazar İthalat ve İhracat Pazarlama Müdürü AK Parti Konya milletvekili aday adayı Ayşe Yeşim Çepni, , Başkent Elit Eğitim ve Danışmanlık Firması yetkilisi Mehmet Doğan, eğitmen Hilmi Altuğ Erdem katıldı.
Seydişehir Ticaret Odası olarak KOSGEB Konya Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda ilk kez düzenledikleri girişimcilik eğitiminin tamamlandığını ifade eden Koyuncu, ''KOSGEB'in önemini biz daha önceden gördük ve Seydişehir de açılması için çalışmalar başlattık. Alt yapısını hazırladıktan sonra KOSGEB'in ilçemizde ilk kez hizmete girmesini sağladık'' dedi.
Eğitimde başarılı olan girişimcilerin, KOSGEB'den iş kurmaya yönelik hibe ve 0 faizli krediden faydalanma hakkı kazandığına dikkati çeken Koyuncu, şunları kaydetti:
''Adaylarımız yeni bir işletme kurduğu takdirde 27 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplamda 97 bin liralık KOSGEB desteğinden yararlanabileceklerdir.''
KOSGEB Konya Merkez Müdürü Osman Nuri Gönen ise konuşmasında, ''Girişimcileri yatırım yapmaya davet ediyoruz. Seydişehir'de ilk kez düzenlenen eğitimde 60 saatlik eğitim alan arkadaşların önümüzdeki süreçte istihdam oluşturmasını bekliyoruz. Genç yatırımcılara KOSGEB olarak destek veremeye devam edeceğiz'' dedi.
KOSGEB İhracat ve İthalat Pazarlama Müdürü AK Parti Konya milletvekili aday adayı Ayşe Yeşim Çepni de, ''Eğitime katıldığınız ve bu uğurda emek sarf ettiğiniz için siz değerli kardeşlerimin ve hemşehrilerimi tebrik ediyorum. Alacağınız bu sertifikalarla kendi işlerinizi kurarsınız. Bölge ekonomimize bir kazanç bir katma değer getirisiniz'' diye konuştu.
Koyuncu program sonunda girişimcilik ve uygulama kursuna emeği geçenlere plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.