Seul Dışında Ramazan Buruk Geçiyor (Özel)

Seul Dışında Ramazan Buruk Geçiyor (Özel)

Güney Kore’nin başkenti Seul dışındaki şehirlerde yaşayan Müslümanların Ramazanları buruk geçiyor.

Güney Kore’nin başkenti Seul dışındaki şehirlerde yaşayan Müslümanların Ramazanları buruk geçiyor.

Ramazan ayının son günlerine girerken, başkent Seul’de de bayrama hazırlıkla tüm heyecanıyla devam ediyor. Seul Merkez Cami’de toplu iftar yapan Koreli ve göçmen Müslümanlar beraber olmanın sevincini yaşarken, Seul dışında yaşayanlar için aynı şey geçerli değil. Seul’de iki saat uzaklıktaki Çongcu şehrinde yaşayan Muhammed Minho Oh, Ramazan ayında Seul’de veya Busan şehrinde yaşamak istediğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na evinin kapısını açan Oh ailesi Ramazanı nasıl değerlendirdiklerini söylediler. Ailenin en büyük oğlu olan Minho, muhtarlıkta çalışıyor. İftar saatlerinin mesaiden sonraya denk gelmesinin büyük bir lütuf olduğunu söyleyen Minho, iftarda ailecek oruç açmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. En büyük çocuk olmasından dolayı Minho, iftar dualarını da sofrada o yapıyor.

Bir inşaat ihalesi vesilesiyle ülkesine gelen Koreli Çunsu Oh ile evlenip Kore’ye yerleşen Malezyalı Jiha hanım, Kore vatandaşı olmuştu. Ramazanlarla eski günleri aklına geldiğinde hüzünlediğini ifade eden evin annesi Jiha hanım, “Biz Malezya’da Ramazan aylarında tekrar kendimizi bulurduk. Çok güzel günlerdi. Hatta çocukken Çağrı filmini en az 10 kez izlerdik.” diye konuştu. Her şeye rağmen çocuklarını Müslüman gibi yetiştirdiğine şükür eden Jiha hanım, “Keşke Ramazan’da başka Müslüman aileler bize misafirliğe gelse. İftarları sahurları beraber yapsak.” diye dert yakındı.

Cihan’a konuşan Minho, Ramazan ayında Seul veya Busan şehrinde olmayı istediğini ifade etti. Ramazan’da büyük şehirlerde Müslümanların kendi aralarında toplandıklarına dikkat çeken Minho, bu havadan mahrum kaldıklarını söyledi. Çongcu şehrinde tek başlarına yaşamanın zorluğundan yakınan Minho, bir kere olsun Ramazan ayını Malezya, Türkiye gibi bir Müslüman ülkede geçirmek istediğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.