Serra isimli roman büyük beğeni topladı

Serra isimli roman büyük beğeni topladı

İlk iki şiir kitabıyla büyük beğeni toplayan Dilek Ülvan Yılmaz, yane yazdığı ilk romanının okurlarıyla buluşturuyor.

Daha önce yazdığı 40 Damla Aşk ve Sancım Var Bahar isimli iki şiir kitabı bulunan Ülvan, yaşanmış bir yaşam öyküsünden esinlenerek yazdığı ilk romanı Serra'yı bir otelde düzenlediği imza töreniyle kitapseverlerin beğenisine sunuyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde öğretmenlik yapan bin kadının hayata tutunma çabalarını Serra isimli kitabında yazdığını kaydeden Ülvan, hayatın zorluklarına karşı yaşama tutunmaya çalışan genç bir öğretmenin yaşadıklarını tüm gerçekçiliğiyle yazdığını söyledi.

Serra kitabı hakkında bilgi veren Yılmaz, "Kitap dönemin siyasi olaylarından, ülkenin içinde bulunduğu psikolojik durumlardan etkilenen ve Kars'a görev yapmaya giden bir kadını anlatıyor. Tüm bu sıkıntıların yanında kendi içinde de bir türlü huzuru sağlayamayan bu genç kadın her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. Yaşanmış bir hikayeden esinlenerek yazılan Serra'da, tüm zorluklara rağmen hayata tutunabilen, içindeki yaşama sevincini yitirmeyen, mücadele eden ve umudunu kaybetmeyen bu öğretmenin hikayesi. Gerçek olması bir hikayeden esinlenerek yazıldığı için okuyucuyu kendine hapsederek bir solukta bitirilebilecek bir kitap" dedi.  Kitabı yazarken hikayenin etkisinde kaldığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: "Bu hikaye psikolojik olarak kendini çıkmazda bulan insanlara bir ışık olabilir. Bu kitapla hayatın zorluklarına karşı nasıl durulması konusunda bir örnek olabilir. Çeşitli sıkıntılarla savaşan kendini çıkmazda bulan okuyucularımız bu kitapla günlük hayatın sorunlarından biraz olsun uzaklaşıp kendini kitabın seyrine bırakıp kitaptaki olaylardan bir der çıkarabilir."

Kitabın imza günüyle birlikte ilk kez satışa sunulduğunu belirten Yılmaz, fiyatı 15 olan Serra kitabına okurların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu aktardı. Dilek Ülvan Yılmaz, Mevlana Kültür Merkezi ve Kule Site AVM'de gerçekleştireceği imza günleriyle Serra kitabını okurlarıyla buluşturmaya devam edeceğini ve tüm sevenlerini imza günlerine beklediğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri hakkında konuşan Yılmaz, Kitap hepimizin başucunda bulunması ve hayatımızın her alanında olması gereken en önemli hazinedir. Bu tür etkinliklerle insanlara kitabı sevdirebiliriz" dedi. Okurların okudukları kitapların yazarlarını tanıması,  yazarlara kitap hakkında sorular sorabilmesi imza günleriyle mümkün oluyor. Tabi birde kitabın yazarı tarafından imzalarmış olmasının manevi bir değeri daha oluyor, iyi okuyucu buna önem veriyor" şeklinde konuştu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.