Serindağ: Yardımlar Neden Kızılay Üzerinden Yapılmıyor?

Serindağ: Yardımlar Neden Kızılay Üzerinden Yapılmıyor?

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, IHH ve El Kaide operasyonundan sonra konuyu Meclis'e taşıyarak İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya " İnsani yardımlar neden Türk Kızılayı üzerinden yapılmıyor” diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, IHH ve El Kaide operasyonundan sonra konuyu Meclis'e taşıyarak İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya " İnsani yardımlar neden Türk Kızılayı üzerinden yapılmıyor” diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Serindağ, Van, Kilis ve Gaziantep dahil 6 ilde yapılan “El Kaide ve IHH operasyonu” ile bir kez daha gündeme gelen Suriye’ye yönelik insani yardım konusunu yazılı bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Suriye’ye yapılan insani yardım hangi araçlarla yapılmıştır” diye soran Serindağ, “Suriye’de iç savaştan olumsuz etkilenen insanlara yardım yaptığı söylenen Sivil Toplum Kuruluşları gönderdikleri malzemeler hakkında resmi makamlara bilgi vermekte midirler? Bu malzemeler Suriye’de kimlere veya hangi kuruluşlara teslim edilmektedir” diye ekledi.

Soru önergesinde Türk Kızılay’ını da gündeme getiren Serindağ, İçişleri Bakanı’na “Yardımlarla ilgili spekülasyonları ve tartışmaları ortadan kaldırmak için ülke içi ve dışı yardımların bütün organizasyonunda ve koordinasyonunda Türk Kızılay’ını doğrudan kullanmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.

Serindağ’ın soru önergesinin tamamı şöyle:

1) “İnsani yardım” kapsamına hangi kalemler girmektedir?

2) Bugüne kadar Suriye’ye yapılan insani yardımın toplam maliyeti nedir?

3) Suriye’ye yapılan insani yardım hangi araçlarla yapılmıştır? Yıllara göre dökümü nasıldır?

4) Suriye’de iç savaştan olumsuz etkilenen insanlara yardım yaptığı söylenen Sivil Toplum Kuruluşları gönderdikleri malzemeler hakkında resmi makamlara bilgi vermekte midirler? Bu malzemeler Suriye’de kimlere veya hangi kuruluşlara teslim edilmektedir? Bu malzemelerin hedeflenen insanlara ulaştırıldığından emin misiniz?

5) Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur durumda olan insanlara yönelik yapılan yardımlarda ülkemizin resmi yardım kuruluşu Türk Kızılay nasıl değerlendirilmektedir? Yapılan yardımlarda Türk Kızılay’ın rolü nedir?

6) Yardımlarla ilgili spekülasyonları ve tartışmaları ortadan kaldırmak için ülke içi ve dışı yardımların bütün organizasyonunda ve koordinasyonunda Türk Kızılay’ını doğrudan kullanmayı düşünüyor musunuz?
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.